Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Verseny előtt mit szoktatok...

Verseny előtt mit szoktatok csinálni?

Figyelt kérdés

nyereg ,sörény, a ti ruhátok,felszerelésetek

minden amit szoktatok előtte csinálni

2015. jan. 30. 13:51
 1/6 mr.darius ***** válasza:
13%
én kinn szoktam vele aludni,egész éjjel vele vagyok,s tudja: nagyon szeretem!!! a szeretet csodákra képes,megtáltosodik,mert hatalmasra nő az önbizalma
2015. jan. 30. 15:09
 2/6 anonim ***** válasza:
35%

Foglalkozok a lóval nagyon dokat(csk kényeztetem ugymond)

a nyerget meg a kantárt nyeregszappannal letisztítom.

meg a kantárt is.

hát a ruha Ugye fehér gatya meg zakó meg szép tiszta kobak. Meg fehérkesztyű(nem szükséges)

ha ugróverseny akkor a sörényt meg az üstököt célszerű felbogyózni. Hogy ne zavarja a lovat.

díjlovaglásnál iy lehet bogyózni de ott szerintem szebb ha szépen fésülve ki van engedve.

ugróverseny előtt az akadályok közti távot megnézni esetleg végigmenni rajta próbaként (ha engedik)

mindenképp alaposan bemelegíteni.

es nem izgulni gondolj arra hogy ti vagytok itt a legjobbak. Vagy amitől nem izgulsz és magabiztosan de mégis alázatosan a pályára vonulni!!

huhh szerencsére én nem vagyok izgulos) de bízz a lovadban vagy a lónak amelyikkel indulsz. Ügyik lesztek ! Én szurkolok!!! 😊😊

2015. jan. 30. 15:51
 3/6 anonim ***** válasza:
32%
Előtte 1 napig csak kényeztetem. Be nyereg szappanozom a kantárt, nyerget, és elmegyek vele a szabadba ugratni. (én raktam ki tönköket egy útra) Utána már készülődök. A ruhát kikészítem, az ugrató nyerget 'be melegítem', és a lovat is, aztán gyí a pálya. persze ha mindent leírnék az kilométer hosszú lenne...kb így :)
2015. jan. 30. 17:26
 4/6 anonim ***** válasza:
54%
Sörényt verseny napján kora reggel általában befonjuk,bőrfelszerelések értelemszerű fényesítése takarítása . Ruha az meg egy vasalás. Érdemes tiszta gatyát meg inget felvenni,2 percig tiszta is marad rajtad a fehér cucc ló közelében. Kint meg érdekes lenne aludni vele,legnagyobb hülyeség h ettől önbizalma lenne a lónak meg aztán egy istállóban marha jól ,kipihenten ébred az ember versenyre virradóan.
2015. jan. 30. 17:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Verseny előtti nap megyek velük egy könnyű terepet, lemosom, megszárítom, cuccokat rendbe vágom, bepakolok a kocsiba. A verseny reggelén hajnalban etetek, leápolom, felfáslizom/kamáslizom utazáshoz a lovat, még egyszer ellenőrzöm beraktam-e mindent, felrakom a lovakat és go. Ha olyan mázlim van, hogy nem kell vezetnem, hanem apukám vezet helyettem, akkor alszom egyet az úton, aztán ha odaérünk, leszedem a lovakat, rakok elé szénát és megkeresem az első utamba eső kávéautomatát. Utána pályabejárás, nyergelés, melegítés.

Ha többnapos versenyre megyünk, akkor majdnem biztos, hogy muszáj vezetnem, vagy tesómnak, de akkor navigálok. Ha odaérünk, megkeressük a lovak bokszát, leszedjük, berakjuk őket, elrendezzük a cuccokat, ellátjuk a lovakat, utána ismét kávévadászat.

Kávé után általában kihozom a lovat kicsit kézen sétálni, legelészni, szétnézni. A beosztás szerint megyek lovagolni (ha nincs megkötve, ki mikor ülhet lóra, akkor általában estefelé ülök csak fel), utána lovak ellátása, magamnak is vételezek némi takarmányt, kicsit eldumálunk a többi lovassal, még egyszer ránézek a lóra mielőtt bevackolom magam aludni a kocsiba.

Lehet nem túl romantikus, de így működik. :-D

2015. jan. 30. 22:36
 6/6 anonim ***** válasza:

Verseny előtt nyáron lemosom a lovat, de ha nem is, megigazítom a sörényét, kimosom a farkát, megcsinálom a patáját. Lemosom és lekenem az összes felszerelést (de arra vigyázok, hogy versenyre már ne fogjon - ne csússzon - ne ragadjon stb), meg az én csizmámat is. Van egy listám, azon rajta van minden ami kellhet versenyre és aszerint bepakolok az autóba még este, reggel pedig a lovardában a futó nyergesébe.

Az én lovammal nem lehet pihenésből versenyre menni, mert akkor kutya világ lenne. Előtte nap mindenképpen felülök rá, egy laza elengedtetős edzésre. A verseny napján vagy röviden lovagolok még egyet otthon, vagy a versenyen futószárazom vagy levágtáztatom amint felültem. A verseny előtti utolsó ugróedzésen mindig körön járóiskolázunk vágtában, az az előttin meg általában pályát megyünk / sorból megugratjuk. Még úgy is, hogy nem hagyok neki pihenőidőt verseny előtt, a melegítőn a többieket ijesztegeti. Egyszer pedig alig bírtam elindulni vele, mert egyfolytában bakolt :D még csikó és nagyon élvezi!

2015. jan. 31. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!