Lófajták: nóniusz vagy fríz?
Dolgozok frízekkel, amúgy nagyon jófejek, de nagyon sok velük a macera, pl a nagy bokaszőr miatt a csüdsömör vagy gomba állandó ellenség. Számolni kell vele, hogy nem lesz mindig fekete ugyanis nyáron simán csokibarnára szívja a nap. Az egyiknek kényelmes a háta, a másik meg rémesen dobál ügetésben, szóval mozgásban sem egyformák.
Nóniusz magas csontos szikár ló, régebben igazi gazdasági ló volt, húzott, kocsit, ekét, de lovagolni is lehet. Nekem annyira nem tetszenek, mert sokszor kosfejű vagy félkosfejűek. De kinek mi a preferenceiája. Az tény, hogy igénytelenebb a fríznél, a "puszta lova".
Hát mire kell a ló, kérdező?
Dicsekedni a haverok, ismerősök, kollégák előtt?
(Akkor inkább a fríz, mert esztétikailag "szép", annak, aki nem ért hozzá...)
Nem véletlenül szokták - igaz csak középosztályig - előszeretettel használni a díjlovaglásban.
Vagy lovaglási szándékod is van...mert akkor meg a nóniusz.
"pusztai" ló és gyakorlatilag "mindenes". Lovagolható és kocsizható egyaránt. Az alapdolgokra tökéletes.
Nézd meg a csikósokat, gulyásokat, miket lovagolnak.....
Fríz lovat még egy csikós vagy gulyás alatt sem láttam, pedig egy Hortobágy melletti faluban nőttem fel...lovagolni és fogatot hajtani is ott tanultam, a pusztán.
Ja, és a nóniusz alapszíne a fekete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!