Egy olyan lovat adtak, akit nem tudtam kezelni. Szörnyű és kínos emlékek gyötörnek. Mit tegyek?
Sziasztok! Négy évvel ezelőtt elmentem egy lovastáborba. Nagyon boldog voltam, míg ki nem tudódott, hogy egy óriási lovat kapok. Nem attól féltem, hogy milyen nagy a ló, hanem mikor az első lovagláson a táborba nem tudtam kezelni. A lovat nem érdekelte, egyenest akarok vele ügetni, a pálya szélén, ő befordult az akadályokhoz, és ráment a rudakra. Egy kicsin múlott minden lovaglási alkalommal, hogy nem estem le. Próbáltam irányítani, minden tudásomat bevetettem, de nem ment.. hozzáteszem, nem voltam profi, épphogy csak haladó.
az a hülye edzőm, meg ahelyett, hogy az én tudásomhoz való lovat adott volna, ott ordibált velem, hogy húzzam ki azt a rohadt lovat a pálya szélére. Ez ugyebár 4 éve történt, de nagyon mély nyomokat hagyott a szívemen. A tábor után hónapokig lóra se mertem ülni. Végül legyőztem a félelmemet, megint a lovak szerelmese vagyok, de úgy érzem szörnyű lovas vagyok. Nem bízom magamba, és minden nap eszembe jut az a tábor, mikor próbáltam a lovat megállítani,de nem ment.
Könyörgöm segítsetek! Már gondolkoztam a pszichológuson is.
19/N
Engem is ültettek ilyen pónira (pedig oda meg vissza voltam, hogy végre nem egy hatalmas lóra kell ülnöm), akkor estem le 3x is egymás után minden órán, akkor volt, hogy terepen elragadott és majdnem elütött egy autó (abszolút a sofőrön múlt, hogy elkerültük, nem rajtam vagy a pónin) és akkor is fejeztem be a lovaglást 14 évesen, ennek lassan 10 éve. Mostanában kezdtem csak el gondolkodni, hogy talán újrakezdem.
Az edzőm annak idején borzalmasan szégyellte magát és elismerte, hogy erre nem számított, rosszul mérte fel a tudásom (pedig nem kezdő oktató volt és hiába jeleztem neki, hogy nem érzem elég jónak magam a terephez) és egyébként szerinte egyszerűen a póninak sem voltam szimpatikus, mert szinte soha nem volt vele ilyen probléma. Hogy ez igaz-e, azt nem tudom megmondani, mindenesetre az tény, hogy már akkor sunyított rám, mikor még csak ismerkedtem vele, fel se ültem rá. Ilyen is van, én pedig nem voltam tudásban alkalmas arra, hogy irányítsam, megmutassam, hogy én vagyok a főnök.
Balesetek meg mindig előfordulnak. Neked kell mérlegelni megéri-e, ad-e annyi jó élményt a lovaglás, hogy így is kitarts, vagy inkább csak lovat simogatni járnál. Nem csodálom, ha leépíted ezt a sportot, a lovak bazinagy állatok, és néha ijesztőek.
A lovardák sem egyformák, van ahol nyugodtabb lovak vannak hobbisoknak, van ahol sportlovak, amik nem igazán jó partnerek egy kezdőnek. Attól még nem biztos hogy rossz a lovarda, csak lehet nem neked való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!