Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mennyi ideig húzódik el kb....

Mennyi ideig húzódik el kb. általában a ló vállának/csontsérülésének gyógyulása? Illetve milyen módon lehet elősegíteni a gyógyulást?

Figyelt kérdés

Kicsi lovam ügyesen beverte a vállát lassan egy éve már a karámban, enyhén még mindig mutat sántaságot.

Létezik olyan csontsérülés ami esetleg végleges sántaságot okoz?

2023. jan. 4. 22:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%
Az állatorvos nem mondott semmit.
2023. jan. 4. 22:04
 2/12 anonim ***** válasza:
26%
Pont helyett: ?????
2023. jan. 4. 22:04
 3/12 A kérdező kommentje:
Adott neki erős gyulladáscsökkentő injekciókat, de konkrét időtartamot tudott mondani. Ezért kérdezem, h aki találkozott már ilyennel, mi a tapasztalata.
2023. jan. 5. 03:54
 4/12 A kérdező kommentje:
nem tudott mondani*
2023. jan. 5. 03:54
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem mondott konkrét időt, mert ez nem így megy, hogy keddtől már minden a régi. Sok sérülés egész életünkre kihat, nem lesz olyan, ming azelőtt.

De fontos lenne a kontroll, pláne ha egy éve probléma van vele. Lehet már egy jó parkolás is segítene a problémán, de ha csak várunk, nehezen fog történni bármi is.

2023. jan. 5. 08:19
 6/12 A kérdező kommentje:

Nem 1 hét alatt vártam a változást én se, ahogyan azt le is írtam. Egyébként ne haragudj, de te miből gondolod h az a kontroll olyan rég volt és én csak a csodára várok?

Köszönöm szépen a válaszodat, de írtam, h konkrét tapasztalatokra lennék kíváncsi, kinek mennyi időbe telt aki így járt?

2023. jan. 5. 13:01
 7/12 A kérdező kommentje:
Viszonyítási alapként
2023. jan. 5. 13:01
 8/12 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező, a kérdésed értelmetlen. Minden ló és sérülés más, amit tudni szeretnél a lovad állapotáról, azt csak az őt vizsgáló állatorvos tudja megmondani. Ha nem vagy vele elégedett, kérj másodvélemenyt.

De mi nem látjuk a lovadat, a sérülését, nem tudjuk hogyan lett kezelve és azóta, hogyan van használva vagy pihentetve stb.

Ha én azt mondom, hogy az én lovamon fél év után meg se látszott, egy másik valaki meg azt, hogy örök életre megamradt a sántasága a lovának a vállsérülésből, akkor egyáltalán nem vagy előrébb. Meg ki mondja meg, hogy ebből a két esetből melyik a normális?

Még egy rtg-t se látunk mi itt, van olyan vállsérülés, aminél azonnali eutanázia kell (a tiétek egyértelmű, hogy nem ilyen persze), meg van olyan is, ami félév és kutya baja. Meg van olyan, ami örök élet.

Mi nem látjuk a lovadat (simán lehet, hogy nem is a sérült lábával van mostmár a probléma), nem láttuk a sérülését, és a személyes tapasztalatomnak meg semmi köze a tiétekhez.

2023. jan. 5. 14:48
 9/12 anonim ***** válasza:
Egyetértek utolsóval!!!!
2023. jan. 5. 16:25
 10/12 A kérdező kommentje:

Ki szeretném hívni hozzá az orvost megint, ez nem is volt kérdéses a részemről. Csak annyi problémám van ezzel, hogy bár a környék legjobb állatorvosa jár hozzánk, semmi konkrétat nem tud mondani sajnos. Azt állítja, hogy a mikro elváltozásokat még röntgenezni sem érdemes, mert nem jelezné úgysem ki. Gyulladáscsökkentő injekciókon kívül nem tud vele mihez kezdeni ő sem. A végtelenségig pedig nem szeretném szteroidozni. A sántasága egyáltalán nem vészes egyébként, ritkán biccent ügetéskor egy picit, de szerencsére ennél komolyabb elváltozás nincsen.

De szerintem ha vki leírta volna a saját tapasztalatait, az abszolút nem okozott volna számunkra hátrányt. A kérdés csak ennyire irányult. Nyilván nem én akarom itthon házilag helyrerakni..

2023. jan. 5. 17:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!