Lovasedzésen meg kell kérdezzem az edzőt hogy csinálhatok-e egy képet miközben a ló hátán ülök?
Ha igen, ti hogy kérdeznétek meg?
Tudjátok, elég gátlásos vagyok, és sokszornem merek megkérdezni dolgokat. Még egy kérdésem lenne, mégpedig azzal kapcsolatban, hogy megszeretném tanulni felnyergelni, leápolni, vezetni stb. a lovat. De hát ezt nálunk nem tanítják (legalább is eddig, fél éve lovagolok, náluk kezdtem lovaspályafutásom). Látom hogy mások ide-oda viszik a lovakat, felnyergelik maguknak stb. De én általában "kész" lóra ülök fel, lelovagolom az 1 órámat aztán viszont látásra. Pedig én nagyon megszeretném tanulni. Lovardát semmi féle képpen nem szeretnék váltani. Kérlek segítsetek!
"Edző bá, csinálhatok magamról egy képet Ráró hátán?"
"Meg szeretném tanulni, hogyan kell felnyergelni egy lovat, lehet róla szó?"
Győzd le magadban a "félszt".
Emberből van az edződ is, normál módon rákérdezel mindkét dologra. Legfeljebb nemet vagy "majd későbböt" mond. Akkor meg visszatérsz rá később.
Egyszer lefénykepeztem közútról egy maganterületen lévő lovat. Jók voltak a fényviszonyok, érdekes volt a környezet, bár csak a mező, dombok és fák látszottak a lovon kívül.
Pont megjött a gazdája és felháborodottan kérdezte ki engedélyezte ezt nekem? Annyit válaszoltam neki nyugodtan, hogy itt dolgoztunk, a munkát dokumentálom, és gondoltam lövök pár képet a lóról is mert nagyon szép kiállású, de jöjjön ide nézze meg, kitörlöm ön előtt nagyon szívesen a lóról készült képeket.
A munkánk miatt és a barátságos hangnem miatt is megváltozott a stílusa, jót beszélgettünk utána a lótartásól is.
Apróbb hibákkal de jól fogalmazol a kérdésből ez tűnik ki, ezért bátran kérdezd meg saját szavaiddal a megfelelő pillanatban. Szinte mindig van megfelelő pillanat
Egyszerűen kérdezd meg, mondd azt is, hogy inkább kérdezel, mint butaságot csinálj. Biztosan nem harapja le a fejed. :)
Egyébként nem olyan bonyolult az élet, nem kell félni okot nem adó embereket, hisz még egy lótól sem félsz, nem vagy Te egy mimóza...
Minden jót!
Ahogy azt a mondás is tartja:
Bátraké a szerencse
Szerintem rákérdezel simán mindkettőre, megkéred fénykepezzen le, dobjon vagy 5 - 10 fotót rólad, hogy biztos legyen jó a képek között és ennyi. Ha kicsit is normális megteszi szó nélkül. Miért is ne tenné meg? Ne félj kérdezni!
Ha nyergelni szeretnél tanulni, valószínű korábban kell kelned, előbb kiérni mint a többi lovas, mert csak miattad nem fognak fél órát várni a többiek mert te szerelni akarsz. Gondolom előtted és utánad is van osztály.
A legtöbb lovardában nagy örömmel fogadják a lelkesedésed, emiatt ne aggódj. Persze egy kis pluszmunkával jár, de gondolom az nem zavar.
A fotózást/videózást mindig kérdezd meg, nem csak lovaglásnál, hanem amúgy is, különben pofátlanság, még bajba is kerülhetsz érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!