Akiknek bértartásban van lova, rendszeres edzései vannak,
azok általában átlag feletti anyagi helyzetben élnek?
Serdülőknél általában 2 átlagkeresetből kijön, tehát mindkét szülő finanszírozza.
2022. dec. 6. 18:15
Hát ez sosem a prolik sportja volt. Nyaranta elmentem lovardába kisegítőnek, vagy gondozónak - ha szerettem volna néha lovagolni. Mert másképp nem volt rá keret...
2022. dec. 6. 18:33
Nem élünk átlag feletti helyzetben sokkal.
Van lovam versenyzek bertartásban van. Ennyi
2022. dec. 7. 09:54
4/13 A kérdező kommentje:
Ez azért jó, akkor még van remény h egyszer lesz lovam:D
A szüleim kicsivel az átlag felett élnek, de így is azt mondják, hogy drááága. Lehet csak nem akarnak kínlódni vele, meg az állat gondjaival.
Az biztos, hogy nagyon drága, de nem megoldhatatlan. Az ember arra szánja a pénzét-energiáját-idejét, amit fontosnak tart. Ha szüleid nem tartják ezt fontosnak, te pedig nem tudod megoldani a finanszírozást, akkor sajnos bukta. Persze felnőttként változhat a helyzet, meg a te hozzáállásod is.
2022. dec. 7. 20:51
Kérdező, ha van/lesz saját keresetet, akkor az arra koltod amire akarod, és amire futja. Ha ezt nézzük akkor lesz lovad.
2022. dec. 8. 07:06
7/13 A kérdező kommentje:
Jah, de az még odébb van. Még gimis vagyok.
2022. dec. 9. 08:10
Nem feltétlenül. Nekem nincs lovam, viszont volt már arról szó, hogy lehetne, és a szüleim tudnák finanszírozni, de nem akarják. Ezt így apám kijelentette nekem mikor az esetleges lóvásárról volt szó. Heti többször járok edzésre és az utóbbi időben érzem, hogy jól jönne a saját ló, ugyanis életunt, kiégett iskolalovakat lovagolok, és ahelyett, hogy magamra, a pozíciómra vagy az akadályra figyelnék, folyamatosan a lovat kell hajtsam, és még így se ment. Párszor adnak jobb lovakat is, akiket nem lovagolnak folyamatosan, minden nap többször, ezekkel sokkal jobban tudok dolgozni + látom az eredményt is
2022. dec. 10. 20:06
9 neked akkor lehet megérné lovat bérelni, ha van a lovardában rá lehetőség.
Amúgy nem elég az átlag bér. Egy bértartás ahol van fedeles is , meg egy olyan edző, aki versenyre is tud vinni, az havi 100-120 ezer jelenleg. Az edzések pluszba alkalmanként 5-10 ezer, attól függ milyen edző (mekkora név és mennyire van elszállva magától). Ha egy kicsit jobb szinten lovagol az ember és versenyezni akar, heti 2 edzés jó ha edzővel van, a többit megoldja maga is. Szóval 160-180 ezer simán elmegy erre havonta a versenyek költségéről nem is beszélve.
Nem egy túl gazdag vidéken lakom, itt ha már 230-250 körül keresel nettóban az jónak számít, de bértartásra, netán edzővel lovagolni már nem elég.
2022. dec. 10. 22:29
Kapcsolódó kérdések: