Most akkor utáljuk a divatlovasokat vagy nem?
Eddig mindig azt hallottam, hogy utáljuk őket meg minden. Meg hogy gyereknek ne legyen lova, milyen gáz, ha valaki lovastudás nélkül vesz lovat, stb. Itt a gyakorin is ezt láttam, minden lóvásárlós kérdéshez ezt írták.
De most láttam egy kérdést (kb 1 éves), ahol a kérdező pont az ilyen divatlovasokról írt ki egy kérdést, hogy ő mennyire nem szereti őket. Erre mindenki nekitámadt, hogy de mi a rossz abban, ha egy gazdag család vesz a 10 évesnek egy lovat, vagy miért baj, ha valaki nem tud rendesen lovagolni, de van lova. Eddig meg mindenki az ellenkezőjét magyarázta.
Ti mit gondoltok? Ez a “divatlovasság” baj? Szerintetek lehet valakinek gyerekként és/vagy lovastudás nélkül lova? Vagy ez csak gyakoris szokás, hogy a kérdezőt kell támadni, bármit mond?
Kérdező úgy csinálsz, mintha nem lehetne kicsit eltérni a kérdéstől. A válaszokhoz kapcsolódik, mivel sokszor feljött, hogy hiába 12 éves 5 éve lovazik meg ilyesmi. Még te is felhoztad, ha jól emlékszem (nem konkrétan ezt a példát). Kicsit eltér a témától, de mégis hozzátartozik, hogy mégis mi számít divatlovasnak. Divatlovas-e az, aki divatból tart lovat, de előtte pl 15 évet lovazott.
Emellett plusz infó lehet, ami senki nem árt
Hát én falun nőttem fel. Tesóm járt lovagolni, de csak ismerőshöz.
Én a miénken tanultam, sose volt oktatóm se meg még kobak se volt rajtam életembe. Tesóm magyarázta mindig (aki ma már 8 ló tulajdonosa, versenyzik és oktat).
Nekem semmilyen lóvasról nincs véleményem, mindenki csinálja ahogy tudja/akarja.
Én a karámba körbe körbe mászkálást tartom feleslegesnek annyi ideig (legtöbbször a ló azt csinálja amit az oktató mond), de kinek mi.
Most egy jó ideje nem lovagolok, engem az a része annyire nem vonz, de van 2 ló nálam bértartásban. Csak néha taníthatom őket.
27 engem annyira nem is vonzott a lovaglás amúgy.
Persze felelőtlenség, igaz. De kb 18 éve falun a legtöbb lovas nem járt semmi oktatóhoz.
Lányom ha lovagol van rajta kobak.
Én is estem nem egyszer, azt meg nem állítottam h jó lovas vagyok! Amúgy meg úgy vagyok vele h én a nyerget se szerettem meg a szabadídomítás jobban tetszett.
Tesóm is járt oktatóhoz, de már nálunk rég lovagolt, amit kellett kijavítottak és nagyobb gondok nem voltak vele (van akinek érzéke sincs hozzá).
Nekem is van ismerősöm ő lebénult mer leesett a lóról. Mindig van mindenre példa.
Amerikába sok helyen a Western versenyeken amúgy miért nincs a lovason kobak? Még a rodeosoknak se.
És mint írtam nem lovagolok régóta, mert amúgy nem érdekel! Csak leírtam, h mindenki úgy csinálja ahogy akarja.
Általában amúgy azok utálnak mást, akiknek nincs lehetőségük mitudom én lóvat venni.
És nem a futószárra gondoltam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!