Most akkor utáljuk a divatlovasokat vagy nem?
Eddig mindig azt hallottam, hogy utáljuk őket meg minden. Meg hogy gyereknek ne legyen lova, milyen gáz, ha valaki lovastudás nélkül vesz lovat, stb. Itt a gyakorin is ezt láttam, minden lóvásárlós kérdéshez ezt írták.
De most láttam egy kérdést (kb 1 éves), ahol a kérdező pont az ilyen divatlovasokról írt ki egy kérdést, hogy ő mennyire nem szereti őket. Erre mindenki nekitámadt, hogy de mi a rossz abban, ha egy gazdag család vesz a 10 évesnek egy lovat, vagy miért baj, ha valaki nem tud rendesen lovagolni, de van lova. Eddig meg mindenki az ellenkezőjét magyarázta.
Ti mit gondoltok? Ez a “divatlovasság” baj? Szerintetek lehet valakinek gyerekként és/vagy lovastudás nélkül lova? Vagy ez csak gyakoris szokás, hogy a kérdezőt kell támadni, bármit mond?
A lovakhoz nem értek, de szerintem ez attól is függ, hogy ez Magyarországon van, vagy nem!
Ha itthonról beszélgetünk, akkor biztos ami biztos, inkább utáld őket, meg úgy általában mindenki mást is.
Abból itt még sose volt baj. XD))))
Szia!
Én 12 évesen kaptam lovat, és akkor már 6eve lovagoltam. (Az emberek többsége 6evesen kezd lovagolni, de van sok kivétel).
Én azt ajánlom hogy a gyerek és a szülő hozzá értése nélkül semmiféleképp ne vegyen senki lovat. Nálunk csak én vagyok nagy lovas, és ezért lehetett lovam, de ha én nem értettem.volna akkor a lovakhoz, hát akkor nem lett volna lovam.
Én nem mondom, hogy elítélem azt, aki kevés lovastudással lovat vesz, de nem is támogatom. Sajnos nagyon gyorsan el lehet ezt rontani. Kezdjük ott, mi van, ha becsap valamivel a lovarda? De olyat is hallottam már, hogy a kedves gazdi (9 éves kisfiú) egy zacskó jutalomfalatot megetetett a lóval, amíg senki nem figyelt, a ló kólikázott, műteni kellett, a szülők közel egy milliót fizettek a gyerekük hülyesége miatt és egy állat majdnem meghalt. Szóval ilyen korban, ilyen kevés tudással nagyon nem kellene lovat venni.
De az is teljesen igaz, hogy a gyakorin nagyon túltolják ezt a témát. Mert azt mondjuk nem értem, hogyha valaki van már 14-16 éves, lovagol mondjuk 4-5 éve, miért ne lehetne lova, ha a szülők is támogatják benne. Aki meg lovat merészel kérni, az követelőző kis hülye. Ha egy szülő akar lovat venni a gyerekének, akkor meg ő az idióta, meg minek vesz, majd megunja, stb.
Rendes feltételek mellett szerintem lehet gyereknek lova. A lovastudás meg nem feltétlen függ a kortól. De ezt a “divatból pacizik és lovat vesznek neki” elkényeztetett féle mentalitást nem támogatom. Kell az a tudás szerintem.
Ez a hány éve lovagol az ember nehéz téma.
Én vagyok az a lovas, aki volt már 6 évet olyan helyen, ahol kb annyit tanult, mint mások 2-3 év alatt, aztán helyet váltottam és 2-3 év alatt annyit tanultam mint az említett helyeken 10-15 év alatt lehetett volna.
Külföldön sokkal több jó pedagógiai módszerekkel és hozzáértéssel rendelkező edző van, itt magyarországon mindkettőből nagy a hiány, egyszerre ritkán valósul meg a kettő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!