Lovasok! egy kis segítség kéne, nem tudok más lóval dolgozni amióta egyszer Vele mentem. mitől lehet? többi lent!!
19/L
Sziasztok nemrég kerültem egy új lovardába edzésre ahol vannak “szintek” az iskolalovakból (mint gondolom minden máshol még eléggé nemtudom ezeket a kifejezéseket😄) például van 3 4 ló kezdőknek futószárasoknak, vannak haladóknak stb.. hiány volt lovakból egy verseny és tábor miatt ezért már nem futószáras kezdőként a “versenyzők lovával” volt dolgom úgy , hogy még nem vágtáztam soha mivel nemrég kezdtem. aznap valami megváltozott és nagyon szoros kötelék alakult ki köztünk teljes bizalom és még egy véletlen vágtában is volt részem amit vele stabilabban tettem mint kezdőknek való fegyelmezett rutinos iskolalovakkal az ügetést vagy bármi mást. akarmelyik lovat kapom próbálok hozzá igazodni de azóta nem éreztem úgy, hogy igen ő az. Edzőm nem igazán akarja hogy vele menjek (ami érthető) az elkövetkező időkben hiszen ő terep / verseny ló sokkal inkább mint iskola ló aki egy közepes pályán ismételje a féllovardát , köröket és a többi alakzatot. viszont romlott a teljesítményem a többi lovon azóta pedig mindent beleadok. szabad időmben mindig vele szoktam lenni és szereti a társaságom ellentétben pár emberével. Szerintetek ilyenkor mi a teendő? nem is azzal,hogy nem vagyok még hozzá elég képzett mivel majd eljön az idő hanem hogy tudat alatt valami változott és romlik a többi lóval az eredményem. Ezt mondtam edzőnek de csak annyit mondott,hogy vissza kell szokni. azóta elteltek hónapok és semmi/ apró fejlődések mikor régen gyorsan tanultam. már lovas osztályba akartak tenni de azóta se fejlődök nagyon. Tegyük hozzá, hogy nem szoktam rá az ő mozgására nagyon mivel ez csak egy alkalom volt. Köszönöm a kedves válaszokat!
Szerintem csak annyi történt, hogy megtapasztaltál egy nagyon jó lovat és a az iskola lovak már nem jók így.
Mármint, egy iskola lóval nem te miattad nem fogsz jól lovagolni sokszor.
Egy tényleg jó lovas is tudja magát úgy érezni egy iskola lovon, hogy ő nem tud lovagolni. Pedig csak a lóra férne rá egy adag képzés,ami 1 alkalom alatt nem fog változni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!