Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Lehet haspólóban lovagolni?...

Lehet haspólóban lovagolni? Nem lesz tőle baj?

Figyelt kérdés

2022. júl. 8. 15:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
76%
Tiszteld meg a sportot, hogy nem haspólóban ülsz lóra. Az atléta nyáron ok. Amúgy is célszerű normális felsőben lovagolni, mert pl nálunk kötelező a gerincvédő, az meg amúgy is kidörzsölne.
2022. júl. 11. 11:22
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Mindaddig, amíg nem okozol sérülést magadnak, a lónak és a környezetednek, olyan öltözékben/felszerelésben, illetve technikával lovagolsz, amilyennel akarsz/tudsz.

A haspóló, ahogy írták már előttem, terepen az ágaktól nem fog megvédeni, a fényvédő szerepét mondjuk a naptej valóban átveszi, én azt nem sorolnám ide.

Mindig onnan nézd a kérdést, hogy milyen nyeregben illetve milyen céllal ülsz lóra. Nadrág tekintetében, bár tudom nem ez volt a kérdés, ha szőrén vagy olyan nyeregben leszel, aminek a kengyelszíja borítva van valamilyen védőréteggel, ilyen pl a western és ausztrál nyereg, akkor nyugodtan lehetsz rövidben. Ezért tényleg ne szóljon már be senki. Ha viszont angol nyeregben ülsz, ott a vékony kengyelszíj felsérthet, ha csupasz a lábszárad. Akkor is okozhat fájdalmat, sérülést, ha ugyan hosszú az a nadrág, ám vastag varrása van, pl farmer, mert azt belenyomja a kengyelszíj a bőrödbe. Nem kellemes érzés.

Ugyancsak lényeges a hosszúszárú nadrág és hosszúujjú felső, ha terepre mész, ahol a bokrok és fák ágai neked csapódhatnak, megkarcolhatnak. A sisak ilyenkor pl nagyon jó utitárs, nemcsak a leesésnél adódó sérülésektől védi a fejed, hanem az ágak okozta becsapódástól is az arcod. Kényelmetlen, meleg? Igen. De a sérülés még kényelmetlenebb lenne.

Szóval az én véleményem az, hogy a funkciót nézd mindig, és ahhoz öltözködj.

A versenykörülmény megint más kérdés, ott szabály írja elő, milyen öltözékben KELL megjelenni.

2022. júl. 11. 21:16
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Terepezni jártam hegyekbe, a "világ végére". Nyári kánikulában haspólót hordtam (de volt, hogy fürdőruha-felsőt), plusz egy hosszú ujjú inget, ami réteken haladva a derekamra volt kötve (vagy a nyeregre), ha erdőbe értünk be, akkor felvettem, hogy ne karcoljanak össze az ágak.
2022. júl. 11. 22:19
 14/14 Kérlek segíts !!! ***** válasza:
76%

Inkább esztétikai okokból nem húznék.Bajod nem lesz tőle,annyi hogy a lovardákban, (saját tapasztalat, másnál lehet nem fordult elő) sokan nem szívelik, és őszintén én sem kedvelem ha valaki azt húz, mert számomra, mint ahhogy elöttem valaki már említette, fontos, hogy legalább megtiszteld a sportot. A smink méginkább kitud készíteni, de ez már mellékes.

Szóval húzhatsz, saját szíved joga, ha jól érzed magad benne, csak számíts rá, hogy mindig lesz akinek nem fog tetszeni. Amíg az a személy nem az edző, addig nyugodtan.

2022. júl. 16. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!