Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hány cm-es ló a legkisebb...

Hány cm-es ló a legkisebb nekem ha én 171cm vagyok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tehát ha 171cm vagyok akkor hány cm-es lovam legyen, hány cm a legkisebb ehez a magassághoz?

2022. máj. 30. 18:04
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én 161 vagyok, a lovam 150.

Én olyan 160 centit mondanék, de ez a súlyodtól függ inkább.

2022. máj. 30. 18:11
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Egy fontos információ lemaradt. Hány kg vagy? De a ló alkata sem mindegy, mert az a lényeg, hogy ne lógjon lejjebb a lábad, mint ideális, mert akkor a csizma jeleket nem úgy tudod alkalmazni, ahogy tökéletes lenne.

Úgy tippre igazából a 140től felfelé el tudod lovagolni igazából. Az én lovam 148 cm volt, edzőm 200+ nem tudom pontosan, de el tudta lovagolni, csak ő már viccesen nézett ki rajta.

2022. máj. 30. 18:16
 3/5 A kérdező kommentje:
Igazatok van kihagytam azt hogy hány kg vagyok ezért bocsnánatot szeretnék kérni. 57kg vagyok de kerekítsünk 60kg-ra.
2022. máj. 30. 18:19
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Egy ló a súlya 20%-át bírja el, szóval neked egy 300 kg vagy annál nagyobb ló kell. Ez egy kisló, vékonyabb testalkatú melegvérű (pl. Arabok) súlya. Ezek minimum 150-160 cm-esek. Persze ennél nagyobb lehet, kisebb semmiképp.
2022. máj. 30. 19:40
 5/5 anonim ***** válasza:
85%
Az edzőm 176 cm és 76 kg, 135-140 centis pónikat is megül gond nélkül, huszonéves korában versenyzett is velük, de ő persze már bőven nem kezdő, aki belepattog a hátukba nagy súllyal (bár gondolom, te sem vagy az, ha lovat tervezel venni). A saját lova olyan 170 cm körül van. Szóval azért elég nagy tartományban gondolkodhatsz magasság terén, inkább a súlyra, teherbírásra kell figyelni.
2022. jún. 1. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!