Az egyik lovon pattogok, a másikon meg nem?
3 lovat lovagolok, az egyik egy nyugodtabb póni, a másik egy nagyon menős ló, de nagyon kényelmes rajtuk lovagolni. Simán kiülöm az ügetést is rajtuk, vágtázni is szépen tudok velük.
A harmadik viszont egy magas és vékony testalkatú, telivér szerű ló. Folyamatosan szenvedek vele (meg az edzőm is velem amiért nem javul az ülésem azon a lovon). Nem tudom rajta kiülni az ügetést, iszonyatosan dobál. Kényelmetlennek érzem a könnyű ügetést is, a lábam is túlcsúszik a kengyelben folyamatosan, mert annyira szétesik azon a lovon az ülésem. Az edzőm azt mondja, hogy valószínűleg csak hozzászoktam a másik két lóhoz, azért nem tudok ezen olyan jól teljesíteni, de ezek előtt a lovak előtt is lovagoltam más lovakat, egyikükkel sem fordult elő ez a probléma.
Edzőm szerint ennek a lónak eleve másabb a mozgása, nagyobbakat és lendülesebben lép, amit én is felismertem már. Sokat gyakorlunk rajta, de így sem sokat javulok, ha ezzel a lóval dolgozok.
Mégis mi lehet a probléma, vagy hol ronthatom el? Mert gyakorlunk sokat, főleg futószáron, az edzőm is mindig arra a lóra ültet vissza, de úgy érzem itt most elakadt a tudásom.
Adj neki időt.
Emlékezz vissza amikor még az ügetés sem ment és nem találtad meg a ritmusát. Aztán egyszer csak klikkelt valami a fejedben és ment is. Itt is ugyan ez lesz :)
Egyrészt megválaszoltad magadnak:"Edzőm szerint ennek a lónak eleve másabb a mozgása, nagyobbakat és lendülesebben lép, amit én is felismertem már. Sokat gyakorlunk rajta, de így sem sokat javulok, ha ezzel a lóval dolgozok."
A keskenyebb háta miatt másabb, próbálj nem rá görcsölni, mert csak rosszabb lesz.
"Megpróbálhatod támaszkodtatni"
A helyes lovaglásban ez alapvető cél... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!