Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért pattogok még mindig a...

Miért pattogok még mindig a nyeregben?

Figyelt kérdés
Kb. 6 hónapja lovagolok, de még mindig nem tudok a fenekemen maradni. Nem vágtázunk sokat. Ez gyakorlat kérdése, vagy rágyúrjak még valamire?

2014. máj. 13. 19:42
 1/5 anonim ***** válasza:

Úgy érted vágta közben? Szerintem túl merev vagy, próbálj ellazulni és vedd át a ló mozgását.

Kérd meg az edződ, hogy magyarázza el alaposabban és/vagy mutassa is meg.

2014. máj. 13. 19:58
 2/5 anonim válasza:
Szia. :) én sok éve lovagolok és még mindig van, hogy pattogok. Szeritnem ez a lótól is nagyban függ, hogy mennyire kényelmes illetve a gyakorlat is sokat számít és próbáld meg jobban ellazitani a csipodet, engedd, hogy "magával vigye a ló". Ez elég hülyén hangzik, de nem tudom mashogy elmagyarázni :D sok sikert :)
2014. máj. 13. 19:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Valószínűleg még tele vagy bizonytalansággal, ettől az ember görcsösebbé válik, márpedig a vágta csak úgy fog menni ha képes vagy laza csípővel követni a ló mozgását.

Lófüggő is kicsit a dolog, hiszen vannak lovak, akiknek olyan a mozgása, hogy még egy profinak is feladat normálisan kiülni, annyira "varrógép", de épp ilyen nehéz lehet egy nagy mozgású lovat vágtában kiülni.

Szerintem a megoldást az edződ jelenthetné, aki ülésjavító gyakorlatokkal rávezetne a helyes ülésre, azon túl pedig gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás... Előbb-utóbb menni fog!

2014. máj. 14. 07:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Múltkor én is pattogtam, pedig nem szokásom, de egy nagy mozgású 175 centis lovon ültem és egyszerűen nem tudtam kiülni. Van ilyen egyrészt gyakorlás kérdése is, másrészt meg le kell tudni lazulni.
2014. máj. 14. 14:01
 5/5 anonim válasza:

Igen,lehet az is hogy nagyon görcsös vagy,de ezt majd idővel kinövöd.

Vagy éppen lehet az is,hogy nem elég erős a combod megtartani a lábad,ezért pattogsz (+a lábad sincs a helyén)

A lovat nem nagyon tartom valósnak,hiszen igen,vannak nagyon kényelmetlen,rázós lovak,de gyakorlással még ezeket is megtanulhatod lovagolni! :)

2014. máj. 17. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!