Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Egyetem mellett saját ló...

Egyetem mellett saját ló tartása, munka, hogy fér bele az időmbe?

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi, hogy nappali tagozaton egyetem mellett mennyi szabadidőm lehet kb?

Szeretnék dolgozni, és lejárni a saját lovamat mozgatni egy Budapest környéki lovardába suli mellett, de nem tudom mennyi időm lenne mindezekre egyszerre, nagyjából heti leosztásban.

Helyileg mindenképp Budapest érdekelne, a Semmelweis Egyetemen gondolkozom, vagy a Gödöllői Szent István Egyetemen, tehát, ha van valaki, aki itt tanul/tanult, azt örömmel meghallgatnám, mennyi ideje maradt bármi mást csinálni. Én vidékről költöznék fel a fővárosba a párommal, saját albérletbe, a lovamat is szeretném költöztetni magunkkal, az nem opció, hogy eladjam őt.

Az is érdekelne, hogy járt-e már bárki hasonló cipőben, mint én.

2022. ápr. 28. 12:36
 1/10 anonim ***** válasza:
79%

Es saját magad tartod el a lovat, a diákmunkaból? Dolgozni nagyon valtozó, hogy mennyire lehet egyetem mellett, órarendtől és szaktól, leterheltségtől függ.

Gondolom, a szüleid tartanak majd el, nem?

2022. ápr. 28. 13:01
 2/10 anonim ***** válasza:
94%
Esélytelen.
2022. ápr. 28. 13:15
 3/10 anonim ***** válasza:
79%

Attól függ, milyen szak.

A "büfé" szakok mellett még csakcsak belefér mindkettő (mondjuk aludni nem nagyon fogsz), de egy húzósabb mellett totál esélytelen. Én szegeden végeztem biológusként, nem volt sétagalopp. Heti 2-3x tudtam eljutni lovardába (nem volt saját lovam) nagyon maximum. Volt aki dolgozott a csoporttársak közül, de az is max 4 órában. A 2 együtt esélytelen lett volna...

2022. ápr. 28. 13:17
 4/10 anonim ***** válasza:
84%
Ez szerintem is eselytelen, de kezdd el az egyetemet, menjen le 1-2 felev, aztan meglatod. Mindenki mas terhelest bir, bar ha az orarended olyan lesz, hogy reggeltol estig bent kell lenned, akkor hiaba lenne talan meg erod dolgozni is, nem fogsz tudni. Hetvegen esetleg, de azt is vedd szamitasba, hogy szorgalmi idoszakban is kell tanulni, nem csak a vizsgakra.
2022. ápr. 28. 13:43
 5/10 anonim ***** válasza:
84%
Bocsi, 4-es vagyok, azt kihagytam, hogy addig meg kell szerezned valakit, aki foglalkozik a loval. En nem koltoztetnem addig, ameddig nem latom, hogy egyaltalan menni fog-e.
2022. ápr. 28. 13:44
 6/10 anonim ***** válasza:
78%
Egyetem mellé még beleférne, de ha még dolgozni is akarsz, úgy már nem nagyon. Az egyetemet, munkát és magánéletet önmagában is nagyon nehéz összehangolni, nem hogy ezen kívül még rendszeresen eljárni a lovadhoz. Sokszor enélkül is olyan, hogy örülsz, ha van időd rendesen aludni. Persze sok függ attól, hogy milyen szakra mész, mennyire veszed komolyan a tanulást, mennyit dolgoznál és mennyi időt szeretnél mindenképp a lovadra szánni. Emellett persze ott van még a párod, időnként meglátogatni a családot hétvégén, barátok stb. Ez így senkinek nem lenne jó. Valamit el kell engedned vagy nagy valószínűséggel nem fogod bírni és csak kiégés lesz belőle. Nem mondom, hogy a ló legyen az, gondolom ez nem is opció számodra, de ha anyagilag nem szükséges a munka, akkor esetleg csináld azt, hogy csak nyáron dolgozol meg majd a szakmai gyakorlat alatt.
2022. ápr. 28. 13:47
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Ez a múltból a jövőbe látó gondolat, mert az üzemanyagárak növekedésével vissza kell térni az alapokhoz.
2022. ápr. 28. 14:32
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha egy napod 30-32 órából áll, és azt nem alvásra pazarlod, akkor talán lehetséges. Egyébként kizárt.
2022. ápr. 28. 20:54
 9/10 anonim ***** válasza:

Attól is függ milyen szakra mennél, mert pl egy orvosi vagy gyógyszerész mellett diákmunkázni se lehet nagyon a lovazás is minimum 4-5 óra/ alkalom (oda-vissza a loviba, előkészülni, lovagolni, elpakolni, utóápolni). Ezen kívül azt is nézd, hogy az órarended párhavonta változik. Szemrebbenés nélkül tesznek órákat estére, a legjobb amikor van 3-4 üres órád két előadás között, mert se dolgozni, se lovazni nem elég.

Max levelős szakok mellett működhet, de levelősként, meg nem mehetsz diákmunkára, csak rendesre ott meg általában ragaszkodnak a heti legalább 30-40 órához... Jah és levelezős diákra nem vehetsz diákbérletet se.

Az anyagiakkal meg úgy számolj, hogy Pest környékén, alsó hangon havi 60ról indul a bértartás, plusz egyéb költségek. Lehet akad olcsóbban is, csak az kijjebb van és ott az idő megy el míg kijutsz (kocsival, mert lehet oda nem megy semmi).

2022. máj. 2. 08:45
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Mindenképp szeretnék majd várni pár hónapot/fél évet az egyetem elején, kitapasztalni, hogy mizu ott, addig lesz, ki foglalkozzon a lóval, még itthon, vidéken.

2022. máj. 4. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!