Egyetem mellett saját ló tartása, munka, hogy fér bele az időmbe?
Arra lennék kíváncsi, hogy nappali tagozaton egyetem mellett mennyi szabadidőm lehet kb?
Szeretnék dolgozni, és lejárni a saját lovamat mozgatni egy Budapest környéki lovardába suli mellett, de nem tudom mennyi időm lenne mindezekre egyszerre, nagyjából heti leosztásban.
Helyileg mindenképp Budapest érdekelne, a Semmelweis Egyetemen gondolkozom, vagy a Gödöllői Szent István Egyetemen, tehát, ha van valaki, aki itt tanul/tanult, azt örömmel meghallgatnám, mennyi ideje maradt bármi mást csinálni. Én vidékről költöznék fel a fővárosba a párommal, saját albérletbe, a lovamat is szeretném költöztetni magunkkal, az nem opció, hogy eladjam őt.
Az is érdekelne, hogy járt-e már bárki hasonló cipőben, mint én.
Es saját magad tartod el a lovat, a diákmunkaból? Dolgozni nagyon valtozó, hogy mennyire lehet egyetem mellett, órarendtől és szaktól, leterheltségtől függ.
Gondolom, a szüleid tartanak majd el, nem?
Attól függ, milyen szak.
A "büfé" szakok mellett még csakcsak belefér mindkettő (mondjuk aludni nem nagyon fogsz), de egy húzósabb mellett totál esélytelen. Én szegeden végeztem biológusként, nem volt sétagalopp. Heti 2-3x tudtam eljutni lovardába (nem volt saját lovam) nagyon maximum. Volt aki dolgozott a csoporttársak közül, de az is max 4 órában. A 2 együtt esélytelen lett volna...
Attól is függ milyen szakra mennél, mert pl egy orvosi vagy gyógyszerész mellett diákmunkázni se lehet nagyon a lovazás is minimum 4-5 óra/ alkalom (oda-vissza a loviba, előkészülni, lovagolni, elpakolni, utóápolni). Ezen kívül azt is nézd, hogy az órarended párhavonta változik. Szemrebbenés nélkül tesznek órákat estére, a legjobb amikor van 3-4 üres órád két előadás között, mert se dolgozni, se lovazni nem elég.
Max levelős szakok mellett működhet, de levelősként, meg nem mehetsz diákmunkára, csak rendesre ott meg általában ragaszkodnak a heti legalább 30-40 órához... Jah és levelezős diákra nem vehetsz diákbérletet se.
Az anyagiakkal meg úgy számolj, hogy Pest környékén, alsó hangon havi 60ról indul a bértartás, plusz egyéb költségek. Lehet akad olcsóbban is, csak az kijjebb van és ott az idő megy el míg kijutsz (kocsival, mert lehet oda nem megy semmi).
Köszönöm a válaszokat!
Mindenképp szeretnék majd várni pár hónapot/fél évet az egyetem elején, kitapasztalni, hogy mizu ott, addig lesz, ki foglalkozzon a lóval, még itthon, vidéken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!