A lovardákban miért az oda járó lovasok “lovagolják be” a lovakat?
Hasonló történt, csak pepitában, abban a lovardában, ahová régen jártam.
Vettek egy új lovat, akiről az érkezése után derült ki, hogy mégsem olyan jól belovagolt, mint azt hitték. Sőt..
A lényeg, hogy volt egy lány, aki ingyen lovagolt rajta, azonban kb. 1 hét után már, szinte bárkit ráültetett az edző edzésekre. Senki nem tudott vele dolgozni, ügetésig alig jutottunk el, nemhogy vágtáig.. Az edző meg totál ideges volt mindig, egyszer olyant is mondott, hogy pár nap alatt rendbe rántaná, de majd mi szépen megoldjuk.
Tőlünk várta volna el, hogy nap elején/végén, majd később az edzések alatt lovagoljuk be úgy igazán a lovat, aki amúgy még csak nem is volt túl jó viszonyban a régi lovakkal, finoman szólva.
Konkrét eseteket még privátban sem szeretnék leírni, azonban annyit mondanék, hogy voltak alkalmak, amikor kifejezetten veszélyes szituk születtek az új ló miatt.
Ahova én járok, ott volt már ilyen, hogy gyerekek "lovagolták" be a lovat. Egy kocsis ló lett hozva belovaglásra, és a tulaj gyerekbiztosra kérte az állatot :) úgyhogy mértékkel, de bekerült az oktatásba/lovastáborokba, hogy szokja a gyerektömeget,meg úgy mindent, ami ezzel jár.
Bár ez egy speciális kérés volt, alapjáraton szerintem a lovardát/edzőt minősíti az ember ilyen szintű kihasználása...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!