Nővéremnek van egy lova és bértartásban van egy lovardában. Mesélte hogy van egy pár kislány ott, akik mindig próbálkoznak kisajátítani egy-egy lovat, hogy az az övéjük, őket szereti egyedül, megértik egymást stb. És volt ott egy kis fruska, aki kinézte magának nővérem lovát (a tulajdonos néha használta a bértartott lovakat). Egyszer konkrétan eltűnt a ló, mert a kiscsajszi besurrant és elvitte sétálni csak úgy. Ajánlatot is tettek a lóra a szülők, mert hogy a gyerek akarja. A sörényébe is belevágott egyszer (emlékbe elrakta). Többször figyelmeztették, hogy ne csináljon semmi hülyeséget, mert kitiltják. Aztán megint besurrant, gondolta kiviszi az ő ''lélektársát''a ló meg belerúgott mikor rángatni kezdte. Végül ki is tiltották a kislányt.
Más lovardákban is megfordulnak ilyenek? Van hasonló sztoritok?
Fuu, engem ez annyira zavarna. Nem értem miért nem lehet megnevelni az ilyen gyereket…
2021. júl. 17. 16:10
2/27 anonim válasza:
Csak ilyen kislányok vannak. Az embernek egy idő után elég esze lehet, de ez az állapot kislányként biztosan nem áll elő.
Egyszer mentem el egy versenyhelyszínen a készülődők között, és a ló megvakarta a pofáját a gazdi hátán, aki közben a patáját törölgette. Gondolom, ahogy szokta minden nap. A 12 éves meg mondta neki: édesem, ezt most ne csináld, mert ez a versenyes zakóm, összenyálazod. A ló meg tovább építette volna a kapcsolatot, mire akkora pofont kapott, hogy majdnem elszakította a kötelet ijedtében.
2021. júl. 17. 16:10
3/27 anonim válasza:
Bértartásban van lovam. Egyszer megyek oda hozzá, nincs a boxban. Gondoltam, hogy kivitték legelni. Azt látom, hogy a főúton ment egy kislány a lovamon. Ezen nagyon feldühödtem, mert ott gyakori az autósforgalom. Odafutottam hozzá, és megkérdeztem, hogy mégis mi a bánatot művel a lovammal. Mire a válasz "Ő csakis az enyém! Csak engem szeret! Hazaviszem, mert az enyém!" Elkezdet üvölteni, meg a sörényébe kapaszkodni, amitől a ló megijedt. Nem volt a nyereg normálisan felrakva, le is esett nyergestül. A lovat sikerült megnyugtatni, ezért nem taposta meg. A lány kilett tiltva
2021. júl. 17. 16:14
4/27 anonim válasza:
Azt gondolnám, hogy ilyen helyen csak felügyelettel lehetnek a lovak körül az ilyen korú leánykák.
Meg, hát azt a lovat nyergeli fel amelyiket ő akarja?
2021. júl. 17. 16:20
5/27 anonim válasza:
Én ilyen esetről még nem hallottam, de csomó kislány, kicsit túl spilázza a kapcsolatát a lóval.
2021. júl. 17. 16:21
6/27 anonim válasza:
Van, ezekkel szemben csak két nagy pofon a megoldás
2021. júl. 17. 16:28
7/27 anonim válasza:
Ezért kéne lakat a karám ajtóra :/ Basszus, elviszi csak úgy? Meredek.
2021. júl. 17. 16:31
8/27 anonim válasza:
A legtöbb lovardának nem telik vagy fűlik normális kerítésre, biztonsági őrre, stb.
2021. júl. 17. 16:32
9/27 anonim válasza:
Hát igen, konkrétan lopás. Mi van, ha egy több milliós lónál csak úgy gondol egyet és kicsit távobbra viszi sétálni, a ló meg elszökik.
2021. júl. 17. 16:33
10/27 A kérdező kommentje:
Nem nyergelheti fel. Egyedül az oktató adja ki a lovakat, vagy a már idősebb, megbízhatóbb lovasok mehetnek be egyedül, gyerekek semmiképp. Felügyelve vannak általában, de azon a napon összesen kettő felnőtt volt bent és a kiscsaj elment ''mosdóba'' és hát elvitte a lovat sétálgatni. Második alkalommal meg a szüleivel volt, valamit rendeztek és nem figyeltek rá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!