Mit csináljak most?
Szóval a szüleimmel megbeszélten, tudatosan elkezdtünk keresni nekem lovat. Egy jól képzett, tapasztaltabb, idősebb lovat szerettünk volna mindenképp első lovamnak. És bele is szerettünk egybe, aki teljesen a mi szempontjainknak megfelelt, nagyon jól képzett, 14 éves. VISZONT ő egy magyar sportló, eddig ugrott is versenyszerűen. A lovarda ahol lovagolok -és amit nagyon szeretek, itt van az edzőm is, minden- ,csak félrideg tartást biztosít, amivel nem is lenne semmi gond, de nem tehetek ki egy érzékeny ízületű, izomzatú sportlovat télen a karámba, hiába van ott 3 oldalról fedett beálló.
Másrészt nagyon szeretem az itteni edzőmet, nagyon jól is tanít, ő segített nekem mindenben. Viszont a közelünkben vannak istállós lovardák, viszont szinte mindegyikről rosszat hallani.
A lovon nem változtatnék, mert ha nem is ő lenne a befutó, akkor is valószínűleg egy hasonló ló lenne. Ugrani szeretnék vele (ugrottam már edzővel, pályát is mentem már) és előre tervezek. Viszont nem tudom mit tegyek:( Nyílván egy másik helyen lehet jobban fejlődnénk is, de lehet máshol nincs is hely és rosszakat hallani. És a leendő lovamnak nyílván csak jót szeretnék.
Ha a ló egészséges (már pedig annak kéne lennie, ha megveszitek), és van előtte széna, akkor bírni fogja, sőt örülni fog. A lónak a box fogság. Gondolj bele, napi 24 órából kb 7-8-at tölt karámban, még kevesebbet, ha naponta kimész hozzá foglalkozni vele, pl. 1 óra edzés, 1 óra ápolgatás, miközben a 24 óra lenne neki a természetes, a ménesben. A maradék 16-17 órát azzal tölti, hogy egy 4×4-es helyen kuksol, ahol nem érintkezik a többi lóval. Ez nem természetes nekik. Mintha téged napi 8 órára kiengednének a szobádból, a többiben be vagy zárva.
Nem vagyok a box ellen, de ha nem feltétlenül kell (pl. nyírva van, vmilyen betegsége van), akkor jobb nem ott tartani. :) Meg persze ha valakinek több tízmilkás versenylova van, azt is megértem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!