Hol vegyem a lovamra az első nyergét?
3 éves heréltem van, még sosem volt nyergelve. Nem tudom, hogy honnan érdemes nyerget venni, mert ő az első lovam, nyeregvásárlásban még nincs sajnos tapasztalatom. Nem tudom, hogy hol kell lemérni a lovat, illetve nekem mekkora ülőfelület kell. És mivel még nagyon valószínűleg fog nőni, nem szeretnék neki egy méregdrágát venni (viszont természetesen passzolnia kell).
Milyen szakember tud nekem ebben segíteni? Nincsenek ilyesféle kapcsolataim, nem tudok sajnos kitől tanácsot kérni. Ha egy nyergest felhívok, de nincs konkrét nyergem, amit állítani lehetne, akkor ő segítene nekem lemérni a lovam hátát, és nyerget keresni rá?
A Nyeregvilág oldalán láttam, hogy ők jönnek házhoz nyerget próbálni. Esetleg ők is tudnak segíteni valamilyen szinten?
Köszönöm a segítséget!
Nyeregvilág segíthett passzoltatni, a krausz central is.
Nem szemrehányásképp mondom, de hogyan jött, hogy 3 éves lovat veszel első lónak? Lovagoltál már csikókat tapasztalt belovagló mellett korábban? Van melletted szakember? Ha igen, ő mit mondott erre a kérdésre?
Már volt több lovam felestartásban az évek alatt, versenyeztem is, és végül olyan lovat szerettem volna, akit én nevelhetek, hisz azért mégis csak egy életre lesz a társam. A volt edzőm ajánlotta ezt a csikót még 1,5 évvel ezelőtt, és nekem is nagyon megtetszett, ezért vettem meg. Egyébként folytatni szerettem volna a versenyzést, de végül így hozta a sors, de nem bántam meg:) Nálam másfél évig csak legelőn volt, néha-néha elővettem egy kicsit lemozgatni, de nem erőltettem neki semmit.
Mindenképp hívok hozzá szakembert, aki segít nekem a belovaglásában, de még nem találtam rá pontosan valakit.
Miért nem hívod fel a regi edződet vsgy lovastársakat?
Álmodozás az élet megrontója...😎
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!