Egy lovas suliba, fontos a lovagló tudás?
Ha lovas iskolába(lótartó-lótenyésztő) iskolába szeretnék menni, de lovaglásom még szinte csak futószáras az baj?
Vagy teljes alapoktól megtanítanak ott is ?
Kedves Utolsó!
Hát érdekelne, hogy te mennyi idős vagy ?
Miben(szakágban) versenyzel?
Milyen suliba mész/mentél? ilyesmi :D :)
Hát én budapesti vagyok,te ? :) Jah és 16 leszek novemberben.
Amúgy mesélnék én is ha érdekel. De nem itt, hanem valami privátos helyen: email, msn vagy ilyesmi. :)
Ahogy elnézem a legtöbb sulinál az a cél, hogy a tartási és tenyésztési szabályokon kívül legyen egy biztos lovagló és fogatos tudás, amivel akár versenyezhetsz is, illetve akár a későbbiekben oktathatsz (ehhez + papír kell).
A képzés 2 éves és meghatározott óraszámban van lovaglás, illetve fogathajtás, amiben el kell sajátítani. Ha több órára van szükséged az már önköltségen megy, vagyis magadnak kell megoldanod, hogy elérd a kívánt szintet. Fogalmam sincs mennyire bajlódnak a futószárasokkal, de ha azt nézzük, hogy van egy 15 fős osztály, azt ha bontja is, 7-8 főre kell figyelnie az oktatónak, ami nem egyszerű dolog, ha még ehhez jön egy futószáras diák is, szinte lehetetlen mindenkire egyszerre figyelni és tanítani.
Ha ilyen suliba akarsz menni, akkor előbb szedj fel egy alapszintű lovastudást: osztályban biztonságosan el tudj közlekedni mind3 jármódban.
Szerintem valami alap nem ártana.
Amikor én tanultam -belovagló- a 65 emberből az első félév végére 14-en maradtunk. Aztán év végére 8-an.
Majd egy ember végezte el.
Szerintem lótenyésztőn nem ilyen szigorúak, de tény, hogy jelentős hátrányból indulsz így, hiszen nem csak a lovastudásod, hanem a lótartáshoz tartozó egyéb tudásszinted sem lehet túl magas. De jövő ilyenkorra simán behozhatsz mindent.
Igazából ezt a nyaramat egy versenyistállóban töltöttem. Ott segédkeztem(persze nem pénzért) csak "hobbiból".
Lovatpucoltam, segítettem az etetésbe, verseny után segitettem a lovakat lejártatni, fáslittekertem, istállótsöpörtem ilyenek...
És cserébe lovagolhattunk is (mert egy barátnőmmel járok oda). Versenylovon...és már egyedül is mentem vele a pályán. Igazából már nem futószáron mentem, csak azért írtam azt, mert itt nem igazán tanítottak így magunkra voltunk utalva. Ezért még nem olyan helyes illetve biztonságos az ülésem... egy szigorú tanát lehet hogy futószárra vágna. Ezért írtam hogy futós vagyok...
Pár hete Aug. végén, a ló megijedt és elvágtázott velem amit nem tudtam kiülni ezért leestem. Ugyhogy a lovaglás most háttérbe szorult mert a szüleim se nagyon engedik. :S
De az istállóba úgyanúgy járok és segédkezek ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!