Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Lótartókhoz szólna a kérdésem....

Lótartókhoz szólna a kérdésem. Havi hány Ft-os fizetés mellett vállaltátok a lovatokat?

Figyelt kérdés
Ismerek olyat, aki nettó 150-et keres, és 2 lovat tart otthon, de olyanokat is, akik 300-400ezer között keresnek, és úgy tartják az állataikat bértartásban, szóval elég változónak látom a dolgot. Szeretnék majd a jövőben én is venni sajátot, de nem tudom mennyi lenne a minimum kereseti határ, amitől kezdve kijelenthetem hogy nyugodtan tudom mondjuk fizetni a bértartást, és az egyéb (főleg orvosi) költségeket.

2022. márc. 5. 16:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
86%
Én 17 éves vagyok, nincs keresetem, de itthon vagy egy lovam. Van mellette egy másik ló, ő csak bértartásban van nálunk. Ő havi 55 ezret fizet, ez fedi a két ló takarmányát egy hónapra, tehát csak az edzőért kell külön fizetni. Szülőm jövedelme 300k körül van, ketten vagyunk testvérek.
2022. márc. 5. 18:35
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én otthon tartom, a háztartásban 800-850 ezer körüli a nettó bevétel 2 főre. Egyedül is el tudnám a feléből tartani, és meg is élek természetesen :) Szeretek tartalékokat is felhalmozni, úgyhogy hiánya nincs. Kap sokminden pluszt is, és minden hónapban veszek valami felszerelést, oltások,kovács 2 havonta 4 patkó. Mindent magunk csináltunk, istállót -karámot, ezek nyilván a fentin felül mentek. Ha otthon szeretnéd tartani arra azért gondolni kell hogy a szénát kiszállítatni kell, ami kicsit megdobja a költséget. (Mi magunk szoktuk elhozni így ezzel én nem számolok). Bértartásba szerintem kicsit drágább.. meg másabb is de arról nem tudok nyilatkozni.
2022. márc. 11. 14:04
 13/14 EAdri93 ***** válasza:
100%
Bértartásban nem tartanék lovat maximum havi 30 ezer ft ig. Mindig otthon voltak tartva a lovaim, a 10 birka a 45 kecske és a 3ló kijött 2019 ben havi 50 ezer ft ból. Mióta férjhez mentem időhiánymiatt maradt a 2 birka 2 kecske meg a 3ló. Szülőiháznál laktam anno, suli mellett kerestem a nyulakból, a baromfikból meg a lovazásból annyit hogy kijöjjön a széna, mikor dolgoztam nyáron megvettük mindig 1évre előre a szénát. Évente általában (májustól májusig) 38-40körbála kellett. 1körbála tömörségtől függően 5-8nap . Meg hát régen volt 1körbála 3-4ezer most meg jóesetbe 8-10ezer... ha báláztatom akkor 100ft per kisbála, 1500 ft per körbála, ha veszem akkor nyilván több... Szülőiháznál maradtak a lovak mert ott van hely, de tőlünk 10 perc.. kb 1km falun belül
2022. márc. 22. 06:17
 14/14 EAdri93 ***** válasza:
100%
13 as vagyok.. ha nincs a lónak nyűgje baja akkor éves szinten 3havonta féreghajtás, és ha nem köcsög pénzlehúzó a doki akkor évente 1x oltások (lóinfluenza, tetanusz, herpesz/:ehv1 ehv4/, veszettség,meg amire még lehet, nyugat nílusi ellen se hülyeség beoltatni) tehát ha nem pénzlehúzó a doki akkor az oltások is nagyon max 50e per ló.
2022. márc. 22. 06:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!