Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A lovakat télen lovaglás után...

A lovakat télen lovaglás után le kell csutakolni?

Figyelt kérdés
Egy könnyebb edzés után, ahol nincs ugratás, max. vágta. A csutakolás alatt azt értem, hogy pl. szőrkefével végigmegyünk rajta. Praktikus, vagy totál értelmetlen?

2022. febr. 4. 20:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
91%
Én mindig leápolom hogy ne maradjon rajta az izzadság. Később vidzketni fog és kidörzsöli.
2022. febr. 4. 21:14
 2/14 anonim ***** válasza:
86%
Ha megizzad, esetleg így felveri magára a port izzadtan az nem fog neki jót tenni és kidörzsöli a bőrét. De ha nem izzad meg vagy nem poros a pálya szerintem nem feltétlen szükséges lecsutakolni
2022. febr. 4. 21:37
 3/14 anonim ***** válasza:
22%
közös lónak túrós a háta van ilyen mondás . ha szereted a lovakat akkor bizony minden járatás után illik
2022. febr. 4. 22:00
 4/14 anonim ***** válasza:
74%
Túros (sebes), nem túrós.
2022. febr. 4. 23:44
 5/14 anonim ***** válasza:
78%
#4 De úgy viccesebb,mint lócitromban a C vitamin.Hogy tematikusak legyünk
2022. febr. 5. 00:52
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Én minden lovaglás után megtisztelem ezzel. Akkor is, ha csak talajmunka volt. Egyrészt, hogy ne maradjon izzadt, másrészt mert jól esik neki. Jutalom a munka végén.
2022. febr. 5. 08:43
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
3as, a mondás amit leírtál az nem ide kapcsolódik, teljesen mást jelent. nyilán ha le van izzadva a ló akkor illik leápolni, de ha nem vagy esetleg nem is szeretni a csutakolást akkor fölösleges, úgyis ki megy a karámba és ujra sáros, koszos lesz. 2es voltam
2022. febr. 5. 12:33
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Leszárító séta után átkefélem és megy rá a takaró,mert nyírva lett és szellős az istálló.
2022. febr. 5. 19:58
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek a 6ossal. Érdemes megtenni a ló erdekeben
2022. febr. 5. 21:12
 10/14 anonim ***** válasza:
90%

1es vagyok

Az én lovaim nyírva vannak ezért gyosran száradnak. Csak rájuk fakok egy vastag polár takarót és 5 perc múlva szárazak. De attól hogy szárazak, nem jelenti azt, hogy nem kell óket leápolni.

Hosszú szőrű lovakkal bem egyszerű. Le kell őket ápolni persze, de kb 40p mire egy izzadt hosszú szőrű ló megszárad és addigra meg dobhatod a kukába a keféket mert azt a szőrt már nem fogod tudni kiszedni. Viccet félretéve, tényleg nem jó szürke ló után sárgát ápolni ugyan azzal a kefével :D.

2022. febr. 5. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!