Szerintetek készen állok egy feles lóra?
Feles/saját lóhoz nem csak lovas tudás kell, az elhelyezés mikéntjéről, a felestartóról, az anyagi háttérről, az általad elképzelt szerződésről nem írtál semmit. Pedig ezek ugyanolyan, ha nem fontosabb tényezők.
Szerintem most még nem állsz rá készen, neked még fejlődni kell, rá kell érezni a saját stílusodra, meg arra is, hogy mit akarsz a lovaglástól. Sport, verseny (ha igen milyen, hobbi, életforma stb.?
Tehát nem most kéne lekötni magad egy ló mellett, ami kitudja milyen (a kérdésed alapján nincs konkrét ló, vagy egyáltalán elképzelésed) mert te még formálódni fogsz, vagyis azt kellene.
Ha már konkrét elképzeléseid vannak magadat és a lovat illetően, akkor neki lehet ülni számolgatni, hogy feles vagy saját ló kellene, és hogy azt tudják-e állni a szüleid.
Egyessel értek egyet. De teljes mértékben. Én 6 éve lovagolok, és ez azt eredményezte hogy tudom azokat amiket te nem. Várj még 2-3 évet, mert most szerintem körülvesz a rózsaszín köd, és a lovaglás "feldobott", és ez azt eredményezte hogy szeretnél "egyből" lovat. Ez nem helyes.
A lovat takarmányozni kell, lovagolni. Ápolni, gondozni őket. Trágyázni, fürdetni, és még reggelig sorolhatnám.
Ennyi idő édeskevés rá. Legalább 3x-4x ki kell menni hetente a lóhoz, akkor is ha felesben van!!! Nem mindent a lovász, a ló másik tulajnosa fog elvégezni helyetted.
Tanulj meg még ugratni, futoszárazni. Ugyanis a lónak változatosság kell. És a futószárazás elengedhetetlen egy ló tartásában.
Kell neki hely, meg ugye egy másik fél. Anyagiakkal hogy állsz?? Nem kis költség a ló, én tudom.
Tényleg, ne értsd félre, nem kritikának számom.
Ha van valami kérdésed, írj nyugodtan privátban.
Oké, akkor szerinted mik a kötelességeid egy feles ló esetén?
És szerinted miért lenne jó döntés belevágni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!