Feles bértartás?
Az se mindegy melyik oldalon vagy, akinek a lova van, vagy aki betársul. Akié a ló az diktál, hiszen ő dolgozott vele eddig ő ismeri. Ha nincs akkora tudásod, akkor edző szükséges lehet, de jó, ha közel azonos szinten vagytok vagy jobb vagy. Aztán kell egy mindenre kiterjedő szerződés, fontos, hogy a felek ismerjék egymást, ki hogyan áll a lóhoz és milyen felelősségérzete van. Sok rémsztorit hallani, hogy a beszálló fél kárt csinált, majd felszívódott.
Mondjuk én úgy vagyok vele, hogy nem vállanám be. Minden szituáció más és más, nincs erre egy séma, de ha már felestartót keresnék, tuti hogy megkövetelnék egy szintet a másik lovastól, szóval tudjon önállóan is dolgozni, bánni a lóval.
sztem nem feltétlenül ördögtől való, régen, fiatalabb bérlovas koromban pl nem lett volna rossz egy ilyen lehetőség. Mégiscsak valamennyire saját ló, és több benne a fejlődési lehetőség. Nagyon sok múlik a lovon és a tulajon is (ha Te lennél a feles) - én voltam rövidebb ideig felestartó, nem volt rossz, nekem bejött, tulajt nem ismertem előtte, párszor találkoztunk, szimpi volt amúgy, de ugye nem egyszerre jártunk. Az edzővel kellett egyeztetni, vele lehetett lovagolni csak, ez kicsit túl kötött volt nekem, de megértettem, hogy ismeretlenül csakúgy nem engednek a lóra. Ilyesmit lehet szervezni szerintem, az edző sokat tud segíteni ilyenkor.
Hm milyen szinten? Ha már unod a bérlovakat szeritnem akkor érdemes tán, vagy versenyezni szeretnél, esetleg ugrani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!