Műköröm mennyire zavaró a lovak körül?
Szeretnék körmöt építtetni, de itthon vannak a lovaim, ezétt mindent én csinálok körülöttük. Illetve lovagolok is.
Aki műkörömmel lovazik, ki a tapasztalataitok? Nekem még sosem volt, nem is tudom, milyen érzés. Milyen hamar törne le? Nem egy nagyon hosszúságra gondolok, az eredeti körmömnél pár miliméterrel nagyobbra.
Én egyik napról a másikra építettem M-es hosszúságú körmőket. Na hát jól megszenvedtem vele, a cipőmet nem tudtam normálisan bekötni. Másnap viszont a lovak körül mindent megtudtam gond nélkül csinálni.
Nagyon jó körmöst kell választani. Nekem nem tört le eddig. Pedig rendesen használom a körmeimet. A körmösök a hajukat tépnék ha tudnák mi mindenre jó a lovak körül a köröm.
Pl szeretik ha vakargatod vele őket, akkor mivel rideges lovaink vannak a sarat ami rászáradt a lábukra van hogy körömmel kaparom le mert nem mindegyik szereti ha rendesen megvan kefélve a lábuk.
Meg minden ilyesmire is használom a körmeim.
Én nagyon szeretem őket.
A jó körmös a kulcs! Ha a körmös jó és nem választasz hosszú körmöt (vagy maximum középhosszút) akkor semmi gondod, bajod nem lesz belőle. Lell kis idő mire megszokod, de ez a hétköznapi életre is érvényes nem csak a lovazós dolgokra.
Viszont, ha hosszú körmöt építtetsz az tud csúnya baleseteket “okozni”. Egy ismerősöm vezette a lovát, megijedt a ló, megrántotta a vezetőszárat. A csajszi el szerette volna engedni, de beleakadt a körme a vezetőszárba és tőből kitépte neki a ló. Ez egy rövidke körömmel nem igazán tudott volna megtörténni.
Van, aki extra körmökkel is lovazik és semmiben nem zavarja, de azért kockázat van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!