Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért vagyok ilyen béna lovas?

Miért vagyok ilyen béna lovas?

Figyelt kérdés

4 éve lovagolok, az ügetésem nyeregben már egész biztosnak érzem, de mikor kívülről látom, úgy érzem szörnyű, vágtánál is ugyanez, csak annyira még nem érzem biztosnak (vagyis nem minden lónál), és érzem hogy brutálisan pattogok. Mit tudnék ezzel csinálni? (Lovarda váltás nem jöhet szóba, és utálkozó válaszok kérlek kímeljenek, és igen tudom így látatlanban nem sokat tudtok segíteni, de hátha)

Ui.: Baratnőm aki másfél éve lovagol, már szőrén vágtázik és ugrat, én pedig ezek közül még egyiket sem csináltam

2021. dec. 9. 15:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
85%
Gyakorlás illetve izomzat kérdése. Jobban kapaszkodj a lábaddal, jobban szorítsd a lovat, annyira, hogy kevésbé pattogj. Izomlázad lesz az biztos, de a lovaglás nem csak annyi hogy üldögélünk a lovon.
2021. dec. 9. 16:03
 2/14 anonim ***** válasza:
93%

A lovaglást csak gyakorlással lehet fejleszteni. Az emberi képességek egyéniek, nem igazán lehet összehasonlítani. Van aki nagyon hamar ráérez és gyorsan lehet vele haladni, még úgyis, hogy heti 1-2x jár. Míg másnak hosszabb idő ezeket elsajátítani. A szőrén lovaglásnál nem mindegy milyen a ló hát, mert egy kerekebb lovon kényelmesebb, de ha alád adnék egy csontosabb félvért 5 perc se kellene, már vinnyognál, hogy tör. Nálunk az utóbbiak vannak, nem is erőltetjük ezt a szőrözős dolgot, esetleg akinek igénye van rá vastagabb alátéttel voltizsban lovagolhat.

Szóval ha gyakran jársz ki, jó az edződ, aki mindenért figyelmeztet és néha visszaülsz futószárra, akkor ez javítható.

2021. dec. 9. 16:24
 3/14 anonim ***** válasza:
26%
Nem mindenkinek való a lovaglás. Ha nem megy, miért erőlteted?
2021. dec. 9. 16:47
 4/14 anonim ***** válasza:
19%
Ha nem érzed jól magad közbe, inkább hagyd ezt a sportot. Semmi értelme csinálni, ha nem lelsz benne örömöt.
2021. dec. 9. 17:59
 5/14 anonim ***** válasza:
22%

Az üzenet:

Kérdezett valaki??? Nem??? Akkor kár volt hozzászólni!

Kedves kérdező. Arra válaszoltam, hogy miért vagy olyan béna. Vagyis a kérdésedre. Szerintem semmi bántót nem írtam, de mindegy:)

4.voltam

2021. dec. 9. 18:02
 6/14 A kérdező kommentje:
Hármas, négyes, én szeretem a lovaglást, de úgy érzem nem fejlődök (Abbahagyni semmiképpen sem szeretném)
2021. dec. 9. 18:56
 7/14 anonim ***** válasza:
86%
Hello, szerintem lovagolj minél többet! Minél többféle lovon. Nem tudom, honnan veszed, hogy béna vagy, az edződ mit mond pl? De amúgy ha van rá lehetőséged, menj sokat kengyel nélkül, esetleg szőrén, de csak ha a ló teljesen oké és nem fog kiugrani alólad (tán inkább nyáron érdemes). Szerintem csak nagyon sok gyakorlással lehet elérni egy olyan szintet amikor már elég biztosan ülsz és akkor még mindig nem tud az ember lovagolni. Ne ess kétségbe még 30 év rendszeres lovaglás után is van tanulnivaló :-) nem az évek számítanak egyébként hanem a lovon töltött idő.
2021. dec. 10. 08:08
 8/14 anonim ***** válasza:
44%
Egyetértek a 7essel. Hány lovon szoktál lovaholni? A legjobb ha néha váltogatod, nem minden ló egyforma. Nekem sokat segített<3
2021. dec. 11. 15:55
 9/14 A kérdező kommentje:
8as, nem mindig ugyanazon a lovon ülök, viszont mindegyikükön akin ülök béna vagyok :c
2021. dec. 14. 14:29
 10/14 anonim válasza:

hogy ne ismételjem az (értelmes) előttem szólókat, én még annyit tudnék tanácsolni, hogy próbáld jobban követni a ló mozgását a csípőddel, és folyamatosan próbáld olyan mélyre nyomni a sarkad a kengyelben, amennyire csak tudod. illetve még az is segíthet, ha jobban összeszeded a lovat.

egyébként bármilyen kérdésed lenne még, nyugodtan írhatsz nekem privátban is, ha gondolod.

és hajrá, ne add fel, ne bánkódj, menni fog!:D

2021. dec. 14. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!