Segítség! Lovagolják a lovam! Mit tegyek?
Heti 6x, 5x megyek ki a lovamhoz, csak ennyit tudok tartani, több napot nem. És amikor kinnt voltam, sajnos azt kellet hallanom hogy a 12 éves tinilibák lovagolják a lovam. Messengeren küldték, de fotót nem. Nem tudok hogy mit csináljak. Sztem a kivrwda tulaja is benne van, mert ugye ő felelőssége a bertartott lovak. Kérlek segítsetek!!!
Csak normális válaszokat!!
Milyen feltételekkel van ott a ló? Ha nem tartják be a megállapodást, akkor vigyél magaddal egy erélyes felnőttet (a kérdés alapján te nem vagy felnőtt) és beszéljétek meg a dolgot.
Én abban a pillanatban mentem volna ki a lóhoz és ráborítottam volna az asztalt az illetékesre.
Jobb esetben volt egy papírforma, egy írásos megállapodás, ami még a bértartás elején született. Ha van ilyen, akkor azt újra át kell nyálazni, hátha van benne egy olyan rész, amiben taglalják, hogy heti x alkalommal a lovarda lovasai is használhatják a lovad.
Ha viszont nincs ilyen, akkor mindenképp beszélni kell a tulajjal, hogy ez hogy történt, illetve igaz-e.
Akkor kezdj el váratlan időpontokban megjelenni a lovardában. Ha tényleg lovagolják a lovadat, akkor pillanatok alatt ki fog derülni.
Valamint már most is szólnék, hogy úgy tudom, lovagoltatnak a lovamon, ha az tényleg így van, akkor elviszem a lovat és bármilyen állatorvosi probléma esetén ők fizetik a számlát. Ha a nyereg, kantár, stb. is a tied, akkor annak a károsodása is őket terheli.
Felnőttet vigyél, olyat, aki fel tudja emelni a hangját ha kell, nem pedig kedvesen magyarázza az igazát, sajnos azzal nem lehet célt érni ilyeneknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!