Hova tudom bejelenteni a nem megfefelo tartasban levo allat gazadajat? Akik nem 1 honap mulva intezkednek.
Az lenne a kerdesem hogy a szomszedunkban van 3 lo.
Minden nap nezzunk szegenyek szenvedeset,
Hiaba szoltunk nekik de csak rohognek hogy jo itt nekik (van meg 4ingatlanuk az utcaban ahol boven elferne)
Mar annyira elfajult a helyzet hogy a keritest is szet szedtek, ezaltal a mi teruletunket rongaljak
Sajnos minden nap megkeserit minket a budosseg, legy,
Es meg a lovakhoz vagy 150 baranyt,es baromfit is turnunk kell.
Ugy jottek fel a keren hogy mar keritest is szet szedtek, a lovak, meg regen a barany es a diszno, mi akkor megcsinaltuk nagy nehezen sajat koltsegre, de azota megint szet szedtek, ezt jelezve a szomszed fele, es csak annyit mondott hogy majd kifizeti a kart egy zsak krumplival, amibol koszonom de nem elek meg.
Fedett hely van, mint irtam de az nem megfelelo, mert kicsi 3 nagy lonak, es nem is mennek be oda, hanem esoben, fagyban kinnt vannak, es csak at van neki dobva szena meg viz, es ennyi.
Nos, ha van beálló, ahova szabad akaratukból bemehetnek, az elfogadható, hiszen ridegtartásban simán elvannak a lovak. Ha van elérhető árnyék, takarmány,víz és a lovak nincsenek lefogyva, akkor az állatvédelmi szempontból nem támadható. Az, hogy retkesek egy dolog, mert a mieink is 2 perc alatt úgy ki tudnak nézni, mint akinek nincs gazdája.
Szóval NÉBIH, doki kilőve. Egyedül a birtokvédelem miatt szólhatsz a jegyzőnek, hogy a szomszéd állatai átjárnak.
Kedved utolso, de igen is lehetne tenni ellenuk, mert az egy dolog hogy van hely nekik de kicsi, meg nem tudom mert nem latok belulre, csak a kislany(szomszed gyereke) mondta hogy van nekik hely de ott sok minden van, es nincs teljesen kialakitva.
Az meg hogy takarmany es viz van nekik, az nem ok, mi latjuk folyamatos szenvedesuket, ahogy a foldon fetrengenek, es probalnak atjonni a kertunkbe zoldert, folyamatosan jeleznek hogy marpedig nekik nem jo ott.
Ha lefogyva teljesen nincsenek, de a patai igen csunyak nenni alig birnak. Ezt nem hiszem hogy szabalyos lenne,de ha lehetne en keszitenek fenykepet, es sokan el lennenek csodalkozva hogy ezt miert hagyjuk, mert a Faluban sokan jeleztek nem tetszesuket, mert mar szoktek meg parszor, es utotottek el oket majdnem kocsival. De senki nem csinal semmit, mert minden jo ugy ahogy van.
Amit meg tudunk hogy a kislany mondta hogy az apukaja mondta neki h a mi hazunkat meg akarja venni, es ezert is hozta ide a lovakat.
De azert megkerdezem a NEBIH-et, nem veszitek semmit.
Csak a szuleim feltem, mert felnek a szomszed haragjatol.
Amitol persze en is kicsit, mert mar nem egy allatunkat mergeztek meg, es olettek meg a kutyaval.
En mar belefaradtam a folytonos veszekedesbe, es nehogy mar mi koltozzunk, ha nekik van 5-6 nagy telek az utcaban.
Koszonom mindenkinek az eddigi valaszokat.
De sajnos mai napig sem csillapodtak a helyzetek, csak egyre rosszabb.
Ugy volt hogy felkeresem az allatvedoket, de nem tettem mert tortent egy ket incidens amit a szomszed muvelt. Rendorseg kinnt volt stb.. es nekem nem volt szivem intezkedni mivel a szomszednak van ket kicsi gyereke, es ha en jelentem amiket muvel/t elvinnek, es a gyerekek egyedul maradnanak.
De sajnos mara mar belefaradtam, mert oke hogy a lovakat, juhokat, nem megfeleloen tartjak, de az hogy azert mert a kutyaja kiszokott, meg nem ok arra hogy megkosse es leloje, fulunk, szemunk lattara. Ez mind tegnap tortent, es meg azota sem tudok megnyugodni, de mar olyan sziten vagyok hogy igen felunk tole, de itt vege.. Nem nezek senkit es semmit.
Megegyszer koszonom aki tanacsot irt. Majd ha valami fejlemeny van akkor kiirom, hatha todok majd ezzel is segiteni valakinek.
MI lett a kérdés óta? Egyrészt: Ha nálatok vannak a lovak, akkor nem nehéz bizonyítékot szerezni, fotó. Másrészt: a szaghatás igazolásához 2 tanú is bizonyíték. vagyis egy leirat h igazolják ők ketten, hogy ezen és ezen a napokon bűzt éreztek, majd birtokvédelmi eljárást kezdeni a jegyzőnél.
De sajnos ez a szerencsétlen állatokon nem segít, itt az Állatvédőrség megkeresését javaslom, de részletes leírással. Ha nem válaszolnak írj többször.
Ja és a ha lelőtte a kutyát, akkor pláne állatkínzás:
ez rendőrségi ügy. Itt elég, ha ketten láttátok és lenyilatkozzátok és rendőrségen tesztek feljelentést .Nem fogják elvinni ezért, de jó lenne ha valaki észhez térítené, hogy ha ilyen barom marad, akkor még rosszabb lesz, szóval húzza meg magát.
A napokban irtunk E-mailt az Allatvedoknek, leirtunk mindent amit ide is nagyjabol, ok azt irtak vissza hogy vagy hivjuk fel oket vagy irjuk meg hogy hol talalhato pontosan az allattarto, es utana lekuldik a megyei Allatvedoknek akik kijonnek es megnezik.
Sajnos nem jelentettuk a kutyat a rendorsegnek, mert szuleim feltek, aznap nagyon be volt rugva, en nem akartunk vele kotekedni, de igy is aggodunk ha az allatvedok kijonnek, de nem tudunk mar mit tenni, mert nem elhetunk mar felelembe. Az a terv hogy elkoltozunk, de addig nem tudunk mert igy a haz erteket vesztette, senki nem venne meg, ezek problemak miatt..
A jegyzo meg nem nagy kalap sz*r, mert semmit nem tesz, csak lapit a polgarmesterrel egyutt..
Nem fogja magat meghuzni, talan csak akkor ha lecsukjak egy darabig, mert o ilyen..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!