Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ezt hogyan kellett volna...

Ezt hogyan kellett volna kezeljem?

Figyelt kérdés

Vagta utan, leleptettem a lovat ekozben egy uj lovardai lo is volt a palyan, elkezdett vagtazni az uj lo. erre az enyem bakolt egyet en meg leestem. a lo akit lovagoltam elkezdte kergetni a masik lovat aki csodor volt , enyem kanca (soha ilyet nem csinalt es csak igy ketten voltunk lovasok a palyan).

Hogyan kellett volna lereagaljam illetve legkozelebb hogy legyek elovigyazatossabb? Leserultem egy ideig nem tudok menni, viszont utanna mindenkepp mennek csak felek.

2021. júl. 7. 01:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Persze 10, alap dolog lenne, de egy TANULÓ lovasról van szó. Nem az ő hibája, hanem az edzőé.
2021. júl. 7. 13:47
 12/17 anonim ***** válasza:
73%

Egyrészt félned nem szabad, mert ha idegeskedsz, átveszi a ló, és te is csak hibát bakira halmozol. Tanulj belőle, jegyezd meg egy életre! A lovaglás sajnos már csak ilyen sport, vagy a mások hibájából tanulsz, vagy a sajátodból.

Másrészt mindig a ló előtt kell járni egy lépéssel, mert ha lemaradsz, előtérbe kerül, hogy nagyobbak, erősebbek... Lehet hosszabb száron sétálni, pihenni, megnyugodni, de mindig csak úgy, hogy érzed magad alatt a lovat, odafigyelsz rá, és magadra is. Nem rettegésben kell ülni a lovon (vagy a közelében lenni), hanem mindig ugrásra készen. Ahogyan ők is így tesznek, lévén menekülő állatok... Sétálás közben is nyugodtan lehet egy-egy pici csizmasegítséget adni, meg-megmozdítani a szárat. "helló, még itt ülök ám rajtad" jeligére

Ülj vissza nyugodtan, és remélem, túl tudsz lépni a dolgon :)

2021. júl. 7. 15:40
 13/17 anonim ***** válasza:
65%

Kezdjük ott, hogy vágta után kell még ügetés, utána meg levezeted lépésben.

Ha bakol, leülsz a fenekedre, megy a kis kör FOLYAMATOSAN, addig, ameddig le nem nyugszik.

Ha nem akar fordulni, erre az esetre kellene a pálca.

Az edzőnek meg addig ott kellene lennie, vagy figyelnie kellene rád, ameddig le nem szálltál a lóról..

Ha meg tapasztalt leszel, mehet egyedül.

2021. júl. 7. 15:48
 14/17 A kérdező kommentje:

Koszii a valaszokat.

13as igen, lenyegeben annyi volt h vagta utan ugettem vele de beugrott vagtaba a masik lo utan ugyhogy megallitottam es ezert leptem vele

2021. júl. 7. 16:18
 15/17 anonim ***** válasza:
73%
12-es vagyok. Hááát, így már eléggé más a helyzet. Ezeket a hisztirohamokat az edzőnek kéne helyretenni a lovacskában, mert bármilyen lónak lehet véleménye (tök jó lenne a másik után futni, esetleg kinyírni, ahogy leírtad), de lovas alatt, pláne, ha kezdő(bb) az illető, nyelje le a dolgot! Az én kezem között is volt póni, aki nem akart balra fordulni. Iiiigen? Kicsi ló, akarsz fogadni? Ezt igenis az edzőnek/lóápolónak/bárkinek, akinek felelőssége van a lovon kell lerendezni!
2021. júl. 7. 18:15
 16/17 anonim ***** válasza:
66%
Hm igen, szerintem is az oktatónak kellett volna segíteni, amúgy meg ha a lovad a másik után nagyon menne, akkor első: kiskör és még jobban lemaradni, de a legbiztosabb, ha megfordulsz és szembemész vele. De akkor is résen lenni ahogy írták! Kis félsz meg elmúlik ha felülsz megint. Jobbulást és fel a fejjel!
2021. júl. 8. 11:07
 17/17 A kérdező kommentje:
Koszonom
2021. júl. 8. 13:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!