Ezt hogyan kellett volna kezeljem?
Vagta utan, leleptettem a lovat ekozben egy uj lovardai lo is volt a palyan, elkezdett vagtazni az uj lo. erre az enyem bakolt egyet en meg leestem. a lo akit lovagoltam elkezdte kergetni a masik lovat aki csodor volt , enyem kanca (soha ilyet nem csinalt es csak igy ketten voltunk lovasok a palyan).
Hogyan kellett volna lereagaljam illetve legkozelebb hogy legyek elovigyazatossabb? Leserultem egy ideig nem tudok menni, viszont utanna mindenkepp mennek csak felek.
Egyrészt félned nem szabad, mert ha idegeskedsz, átveszi a ló, és te is csak hibát bakira halmozol. Tanulj belőle, jegyezd meg egy életre! A lovaglás sajnos már csak ilyen sport, vagy a mások hibájából tanulsz, vagy a sajátodból.
Másrészt mindig a ló előtt kell járni egy lépéssel, mert ha lemaradsz, előtérbe kerül, hogy nagyobbak, erősebbek... Lehet hosszabb száron sétálni, pihenni, megnyugodni, de mindig csak úgy, hogy érzed magad alatt a lovat, odafigyelsz rá, és magadra is. Nem rettegésben kell ülni a lovon (vagy a közelében lenni), hanem mindig ugrásra készen. Ahogyan ők is így tesznek, lévén menekülő állatok... Sétálás közben is nyugodtan lehet egy-egy pici csizmasegítséget adni, meg-megmozdítani a szárat. "helló, még itt ülök ám rajtad" jeligére
Ülj vissza nyugodtan, és remélem, túl tudsz lépni a dolgon :)
Kezdjük ott, hogy vágta után kell még ügetés, utána meg levezeted lépésben.
Ha bakol, leülsz a fenekedre, megy a kis kör FOLYAMATOSAN, addig, ameddig le nem nyugszik.
Ha nem akar fordulni, erre az esetre kellene a pálca.
Az edzőnek meg addig ott kellene lennie, vagy figyelnie kellene rád, ameddig le nem szálltál a lóról..
Ha meg tapasztalt leszel, mehet egyedül.
Koszii a valaszokat.
13as igen, lenyegeben annyi volt h vagta utan ugettem vele de beugrott vagtaba a masik lo utan ugyhogy megallitottam es ezert leptem vele
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!