Ki szerint könnyű a lovaglás?
Kedves 10! Kilences vagyok. Igazat adok neked, amiket leírtál azok hobbi lovasokra (hobbi lovasok alatt azokat értem, akik nem megélhetési célból lovagolnak, vagy nem elég képzettek. Azt nem hívom hobbi lovasnak, akik igényesen lovagoln és nem jár versenyre) mind érvényesek. Viszont a ló valódi ellovaglásához nem elég a jó egyensúly, ritmusérzék és kondíció. Az a vicc az egészben, hogy a versenylovasok 96%a nem képes úgy lovagolni, ahogy a németeknél egy igényesebb hobbi lovas.
Az lenne a jó, ha magyarországon is olyan elméleti és gyakorlati tudást tudnak átadni az edzők, ami magasabb szinthez, akár lókiképzéshez is megfelelő lenne. Körbejártam az országot, hogy megnézzem hol milyen edzők vannak, 26 edzőből 2 volt olyan, aki kicsit is magyarázott, és még ők sem tudtak eleget. Az összes többinél csak annyi volt, hogy "Lovagolj kiskört" , "fordulj rá fentről az ugrásra", " vedd fel lépésbe" , stb. És ez még nem is a legalja. A színvonal miatt van ez a felfogás a lovasok körében szerte a világon. Ha mindenhol tele lennének igazán jó edzőkkel, akkor kezdő-haladó lovasoknak sem lenne ekkora pofájuk. Hiszen a jó edző persze motiváltan tart, pozitív megerősítések vannak túlsúlyban, ugyanakkor tájékoztat, hogy mennyi mindent nem tudsz még, hogy ne szállj el magadtól. Az utóbbi lehetetlen akkor, ha az edző sem tudja mit lehetne még tudni, ez pedig sajnos többségében így van. Tök egyszerű dolgokat kérdeztem az edzőktől, és nem tudtak válaszolni.
A népszerűbb díjugratóink közül 1 kezemen meg tudnám számolni azokat, akik kb. tudnak lovagolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!