Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Készen állok egy lóra?

Készen állok egy lóra?

Figyelt kérdés

Úgy gondolom, hogy lassan, 1-1,5 év múlva készen fogok állni a lótartásra. Leírom, hogy most mit tudok, de ez a tudás még nyilván bővűlni fog. Előre leszögeznem, hogy nem szeretnék versenyezni, hobbi ló lenne, és bértertásban, szval az edzőm majd tudna segíteni kb akármikor.

A tudásom lovaglás terén:

- ügetésben patanyomfigurák

- alap csizma és szársegítségek

-vágta, könnyítettvágta

-nem pánikolok, ha a ló megijed, vagy bakol

- amegijedéseket, elvágtázásokat kiülöm és álltalában a bakolást is

- belső állítás vágtában ügetésben lépésben

-helyes vágtabeugratás

-rudazós feladatok, járóiskola

-vágtában, féllovarda, nagykör, kiskör

-ló helyben megfordul(nem jut eszembe a neve)

-terep

kb ennyi de még lehet van

Egyéb dolgok:

-fel-le nyergelés

-fel le kantározás

-pucolás

- futószárazást még nem de meg fogom tanulni

- ló helyes vezetése

még tudok dolgokat de nem szeretném leírni mert olyanok pl hogy lovaglás előtt nem szabad megetetni, lovaglás után csak kisebb adagokban lehet itatni, amikor lemosom slaggal fokozatosan kell hozzászoktatni a vízhez stb

Tudom, hogy még kell tanulnom dolgokat, de bértartásban lenne és a mozgatást meg tudom oldani, először persze edzővel lovagolnék de ha heti 3x-4x járok edzőhöz akkor szerintem hamar eltudom lovagolni a lovat egyedül.

Heti 4x-5xjárnék ki hozzá, hobbiló lenne azon belül ugrani szeretnék megtanulni, egy 10 év körüli, nyugodt kancát de inkább heréltet vennék, megbíható helyről, áálatorvos segítségével. Földről is dolgoznék vele, néha szabadidomítás, szőrén lovaglás, vagy nyakmadzagban lovaglás. Szerintetek lassan készen fogok állni egy lóra?

2021. jún. 7. 16:20
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
100%
Hát alapvetően vannak hiányosságok, de ha tényleg csak hobbihoz szeretnéd szerintem elég lesz. Az a fontos, hogy legyen mindig elérhető egy szakember, hogy tudjon neked segíteni ha elakadsz, tehát járj edzésekre. Tényleg jobb lenne kanca helyett a herélt, a heréltek nagy általánosságban kiegyensúlyozottabbak, hisz nincsenek akkora hormonális változásoknak kitéve.
2021. jún. 7. 16:23
 2/47 A kérdező kommentje:
És az anyagiakról légyszi ne írjatok, mert nem erre vagyok kíváncsi az legyen az én gondom, és tudom, hogy milyenköltségekkel jár egy ló:)
2021. jún. 7. 16:24
 3/47 anonim ***** válasza:
70%
Ha itt kérdezed meg, akkor még nem állsz készen rá!
2021. jún. 7. 16:26
 4/47 anonim ***** válasza:
90%

Kérdezési sorrend:

1) edződ

2) idősebb sporttársak

3) egykorú, veled kb. azonos szinten lévő lovastársak

4) szüleid

5) ......

6) ....

99) GYK

2021. jún. 7. 16:36
 5/47 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem itt mert még nem tartok ott, ahogy mondtam még egy 1,5 év és még nem szeretném megkérdezni az edzőmet
2021. jún. 7. 16:50
 6/47 anonim ***** válasza:
20%
Lóvé?
2021. jún. 7. 16:51
 7/47 A kérdező kommentje:
Már írtam, hogy az anyagiakkal tisztában vagyok
2021. jún. 7. 17:12
 8/47 anonim ***** válasza:
91%
A leírás olyan, mintha csak lovagolni szeretnéd majd. Futószárazni tudsz? Tisztában vagy vele, hogy a lemozgatás nem csak lovaglásból áll? Egyébként szerintem készen állsz saját lóra. A kimaradt dolgokat majd menet közben kitanulod.
2021. jún. 7. 18:13
 9/47 anonim ***** válasza:
79%
A takarmányozással és az istálló higiéniával is tisztában vagy?
2021. jún. 7. 19:02
 10/47 A kérdező kommentje:
8as, ahogy írtam futószárazni még nem tudok, de feltétlenül meg szeretném tanulni mirlőtt lovam lesz. Nem csak lovagolni szeretnék majd rajta illetve nem csak a pályán, mennék vele tereplre, földről is dolgoznék vele futószáraznám és miután összeszoktunk az alap idomító feladatokat is elkezdenénk földről, edzővek mivel ehez egyáltalán nem értek. Szval az agyát is lefárasztanám, de nyilván elsősorban lovaglás "miatt" szeretnék lovat. A takarmányozásról annyit tudok hogy napi 3x etetik átlagosan a lovat és szénának illetve víznek mindíg kell előtte lennie. De majd erről is még gyűjtök információkat mielőtt lovat veszek. Az istálló higiéniájával kapcsolatban mitb értesz? Hogy naponta ki kell cserélni az almot?
2021. jún. 7. 19:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!