Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Milyen tudás kell a lótartáshoz?

Milyen tudás kell a lótartáshoz?

Figyelt kérdés
Leírnátok légyszi, hogy mit kell tudni ahhoz, hogy valakinek lova legyen. Tehát olyan dolgokat amre nagyon oda kell figyelni, vagy feltétlenül tudni kell ahhoz, hogy valakinek lova legyen. (még nem szeretnék lovat de 1-2 év múlva már akár az is lehet)

2021. jún. 6. 19:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
60%

Lesz helye a lónak?

Lesz elgenedő pézned a tartására?

Hány éves vagy?

Először is ezeket kéne tudnunk.

2021. jún. 6. 19:45
 2/15 anonim ***** válasza:
67%
Na akkor pár kérdés: Hol tartanád? Otthon? Bértartásban? Lovagolni tudsz? Ha igen, edzővel, egyedül? És mióta? Mire akarod a lovat használni? Díjlónak, ugrólónak, hobbi, fogat, terep? Vagy csak dísznek? Amit mindenképpen tudni kéne az a ló kezelése, vezetése, helyes ápolás, nyergelése, kantározása, futószárazása, mert az nem állapot ha kint van a mezőn és csa úgy van, na meg persze lovagolni tudni sem ártana. Ha meg otthon tartanád, akkor helyes táplálás hogy ne kólikázzon, trágyázás stb.
2021. jún. 6. 19:46
 3/15 A kérdező kommentje:
Mindenképpen bértartásban tartanám, szval lenne helye, leginkább edzővel lovagolnék mert még csak az alapokat tudom(vágta, ügetésben patanyomfigurák, alap csizma és szársegítség, könnyített vágta, de ez még nem megy teljesen,...),Nyergelni kantározni tudok,futószárazni nem de azt az edzőmtől megkérdezem, hobbi ló lenne azon belül ugranék vele, nem dísz lenne, heti nagyon alsóhangon 3x mennék ki hozzá de inkább 4x-5x, leápolni letudom, de mivel bértartásban lenne a lovarda tulajdonostól és az edzőmtől is tudok segítséget kérni
2021. jún. 6. 19:55
 4/15 anonim ***** válasza:
84%
2-es vagyok. Akkor futószárazni mindenképpen tanulj meg, mert ha valamilyen okból több napig nem tudsz menni és tele van a ló, nem egy életbiztosítás lemozgatás nélkül ráülni. Meg ha ugrani szeretnél vele, akkor először tanulj meg ugratni. Meg nem tudom vannak-e ott tereplehetőségek, de ha vannak azt is próbáld ki, saját lónak jót tesz néha kiszabadulni kicsit a pályáról
2021. jún. 6. 20:01
 5/15 A kérdező kommentje:
Igen nagyon sok tereplehetőség van:)
2021. jún. 6. 20:37
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Először tanulj meg lovagolni. De a lótartashoz a lovaglas tudas onmagaban keves. Ahhoz hogy lovat tarts ahhoz tudnod kell a helyes takarmanyozast, a helyes tartasi korulmenyeket. De ezt megelozoen tudnod kell hogy vegyel lovat, mar elore kell penzednek lenni ahhoz hogy ez megfeleloen mukodjon is hogy a lonak jo legyen.

Tehat elore meg kell venned a felszereleseket, kivalasztani a megfelelo jol felszerelt lovardat, allatorvosi koltsegekre is kell hogy penzed legyen, tudnod kell mit eszik egy lo es mennyit, azt is tudnod kell hogy eletkori sajatossaganak megfeleloen hogy kell takarmanyozni, de ez attol is fugg mire akarod tartani a lovat mert ettol is fugg a takarmanyozasa, mit nem ehet. Mennyi vizet iszik naponta. Mekkora a mozgasigenye. Es lehetne sorolni.

Egy ló komoly felelosseg.

Csak ugy lovat venni hulyeseg ha nem vagy tisztaban semmivel.

Majd ha mar van tapasztalat es tudas es nem csak hobort, addig nem ajanlom, de ez csak jo tanacs.

2021. jún. 7. 04:14
 7/15 anonim ***** válasza:
84%
azt azért meg lehet tudni hány éves vagy?
2021. jún. 7. 04:16
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy 2-es írta ha nem tudod a takarmanyozast akkor a lo konnyen bekolikazik es az lovaknal veszelyes mert ugye ha lefekszik mar es hempereg akkor belcsavarodast is kaphat amit ha idoben nem kezel az allatorvos akkor vegzetes dolog.

Tobb mindent tudnod kell hogy a lovad jol erezze magat es ne kinlodjon melletted.

2021. jún. 7. 04:16
 9/15 anonim ***** válasza:
86%

Szep dolog hogy tetszik meg minden, de egy lohoz milliomosnak kell lenned hogy jol tud tartani a lovat. Az esetleges allatorvosi beavatkozasok is egy vagyonba kerulnek ha olyan a helyzet. Pl. Ha muteni kell a bekolikazott lovat kb. az orszagba van ket olyan hely ami alkalmas az ilyen mutetekhez legalabbis amikor olvastam.

De nem csak a penz a tudas a legalapvetobb. Aki tud es nincs penze az alapbol nem veszi mert nem akar rosszat a lonak, aki nem tud es van penze az fel tud venni egy profi lovaszt aki ért hozzá.

Tobb mindent kell tudnod egy lohoz.

2021. jún. 7. 04:26
 10/15 A kérdező kommentje:

És ha bértrtásban van, akkor is kell tudnom atakrmányozást?

Nyilván nem úgy értem, hogy nem tudom, hogy hányszor eszik a lovam és mennyit, de ha nem otthon tartom akkor nem nekem kell etetni.

2021. jún. 7. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!