Díjlovaglás vagy díjugratás a nehezebb?
Szerintem a díjlovaglás a nehezebb ha versenyezni szeretnél.
Sokkal több a döntő szempont mint a díjugratásban.
Díjlovaglásban pontoznak mindent, a feladat kivitelezését szépségét. Ha megugrik a ló vagy jól érzi magát már elrontottad az egész programot.
Míg a díjugratás ilyen szempontból "könnyebb" mert csak az időt és a hibapontokat nézik, a stílus lényegtelen mert ott csak az eredmény számít. Ha beleugrál a ló nem történik semmi, ha jól tudod korrigálni.
De ha a lovas szempontjából nézzük akkor a díjugratás lehet a nehezebb. Kiszámolni a távolságot, helyesen az akadályhoz lovagolni a lovat na meg persze fent maradni a lovon ugráskor.
Díjlovaglásnál meg tényleg csak szépen kell ülnöd (ezt ne úgy vegyed mintha egy nem lovas ember mondaná, hogy csak ülsz a lovon és ez nem sport mert nagyon is az).
És egy jól belovagolt ló finom segítségekre reagál, tehát ilyen téren a négyszögben kevesebb a munka meg az erőkifejtés lovas szempontjából. Persze otthon meg rengeteg munka és gyakorlás.
Remélem érthetően magyaráztam el a gondolatomat. Különböző szemszögekből nézve mindegyik nehezebb a másiknál.
KEdves 5ös!
Ha minőségre megyünk, akkor mindkettőt ugyanolyan nehéz.
#4 Szépségnél a ló ugró stílusára gondoltam. Vannak lovak akik magyon jól ugranak de borzalmas nézni. Esetleg csúnya a vágtája. Ezek gyakoriak a díjugratásnál, de nem is nézik ezeket igazából.
Gyakori "hiba" az is, hogy szűkebb kanyarba elmennek a vállukon ami szintén jó ronda díjlovas szemmel nézve de senkit se érdekel hisz nem ez a lényeg díjugratásban.
Tehát nem a szépségre mennek hanem a technikára, hogy minél jobb legyen az idő és a pálya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!