Egy pacival aki nem fogadja el a zablat es nem akar tamaszkodni szinte iranyithatatlan mert kirantja a szarakat a kezembol mit lehetne csinalni? Nem az en lovam csak probalok segiteni egy baratomnak hatha en jutok valamire ezert itt kerdezem
Sok videot neztem youtubeon
Peldaul hogy megtart a szar es ha enged en is engedek es igy megtanulja hogy ha enged es tamaszkodik nincs nyomas csak egy finom kapcsolat a kezem es a szaja kozt. Hasonlo tanacsokat tudtok adni? Rangatja a fejet mindig ossze vissza
#10 pedig, de engedni fog ha jól van lovagolva és képezve.
Nem csak ennyiből áll amit leírtam, de ezaz, hogy egy jó edző nélkül a kérdező nem fog elérni semmit, pár sornyi szöveg elolvasása után, mer látni kéne hozzá a lovat, hogy több feladattal lehessen javítani rajta.
Mert igen amit írtam az csak veszekés a lóval, meg kicsit megértetés, hogy hahó épp rajtad ülök és a kezemet téped, de ha már kizökkentetted a tehénkedésből onnan meg helyesen kéne tovább lovagolni, amit nehéz leírni bárhogyan is mert az apró részletek ami az adott lóhoz kéne pont lemaradnak ilyenkor.
Szoval edzőt keress kedves kérdező.
Kedves 4!
Ezzel a mentalitássl gondolom még nem találkoztál igazán nehéz lovaglású lóval. Érzékeny okos lovak pontosan tudják hogyan cselezzék ki ezt a módszert, az én lovamat is ilyen helyről vettem, ahol így lovagolták. Ezzel a módszerrel persze az alap feladatok zömét meg tudta csinálni, de nehezebb feladatokhoz nem lehet eljutni ezzel a módszerrel. fél évbe telt a lovam átlovaglása mire normálisan támaszkodni kezdett, és nem csak csikóegyensúlyban ment. MOndanám, hogy szívesen aládadnám, de nem akarok elrontani a lovat, nehéz volt rendbehozni.
#14 milyen nehezebb feladatokra gondolsz?
És mit takar neked a nehéz lovaglású ló?
Nekem egy kifejezetten agyas és makacs kancám van. Nehéz lovaglású, na meg szét is van lovagolva amit korrigálok folyamatosan. Helyettem próbál gondolkodni, persze eredménytelenül, mert akkornis azt tesszük amit én akarok. Egyre szebben dolgozik és jól halad ezzel a módszerrel amit írtam és nagyon szépen is támaszkodik.
Most az, hogy vettél egy lovat ahol ezt a módszert alkalmazták ezek szerint rosszul az nem jelenti azt, hogy ez a módszer nem jó. Persze lóra kell igazítani.
De több lónál is bevált.
#13 az olyan lovat nem is nyeregből kell kezdeni támaszkodásra bírni, mert te tépázhatod elöl hátul csak még jobban megfeszül bármit is csinálsz.
Ott sok futószáras munka kell neki, illetve egy alapos orvosi vizsgálat, mert nem biztos, hogy mint kóser annál a lónál amelyik így reagál.
Illetve elölről kezdeni a lovaglását, mert rossz élmény is kiválthatja a feszességet, amit a bizalom visszanyerésével lehet elérni és az nem úgy megy hogy felülök és helyesen lovaglom mert nem fogja érdekelni, ha tart a lovastól bármi miatt.
Olyan jó, hogy olyan akarja megszakérteni más lovát, aki nem is ért hozzá igazán. Hívjatok egy edzőt, mert látatlanba nem lehet segíteni, meg te sem vagy a helyzet magaslatán kérdező, ha ide fordulsz tanácsért. A másik, hogy ha a haverodnak lovaglástechnikai problémája van, akkor te hiába is tudnád rendbetenni a lovat, ő ugyanúgy el fogja cseszni, szóval már csak azért se ártana edzővel dolgozni, főleg egy fiatal lóval, mert az is lehet, hogy a belovaglása erősen hiányos lehet.
Nálunk is van egy ló, ha megpróbálod összelovagolni, kicsit megtartod és csizmával belehajtod, akkor összevissza vergődik kb 5 percig, aztán úgy megy, mint az álom.
Előttem már írták, nézzessétek meg, hogy minden rendben van a szájával, felszereléssel, sokszor egy zablacsere is hasznos, de azt is inkább olyan csinálja, ki tudja, hogy mit csinál. Ennek a vergődős lónak pl egy közepesebb réz csikózabla jött be.
11!
"de engedni fog ha jól van lovagolva és képezve." - Ha erre van lovagolva és képezve*
Nézz meg világversenyeken lovagló német lovasok hétköznapi edzésmunkáit és bemelegítéseit. Még csikó lovaglásos videók is vannak fent. Szerintem ilyet nem fogsz látni amiről te beszélsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!