Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ha ilyen helyzetbe kerülnék...

Ha ilyen helyzetbe kerülnék terepen mi lenne a legjobb megoldás?

Figyelt kérdés
Sajnos mostanában többször hallottam olyanról hogy a terepen a lovast megtámadta egy kutya akit póráz nélkül sétáltattak. Ha látnám hogy terepen jön velem szembe egy kutyusos akkor megpróbálnám messziről elkerülni, viszont ha nem látnám előre és szembekerülne velem (póráz nélküli gazdás vagy akár kóbor kutya) akkor mi a legjobb amit tehetek? Azonnal elvágtázni a lóval? Vagy utolérne? (Ugye itt az is kérdés hogy hogyan közeledik a kutya, barátságosan vagy agresszívan)
2021. ápr. 15. 10:54
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Ha nem ilyen pónilóméretű kaukázusi megy neked, akkor fordítsd felé a lovat és menj neki. A kutya sem hülye, a legtöbb megijed és elszalad, még ha ketten vannak akkor is.

Egyszer volt hogy gazdás kutyával volt dolgom, valami kertben tartott padlócirkáló lehetett, aki megléphetett valamelyik zártkertből (felénk sokan ilyenek tartanak ott) vagy a környéken sétáltatták, de eléggé hanyagolt volt. Szóval jön a Fifi nagy hanggal, bátorsággal, felé fordítom a lovat, az csak jön, aztán addig kavargott a ló lába alatt, míg az rá nem lépett, na akkor volt visítás, elő is került hamar a gazda, ott vergődött, hogy rendőrt hív. Mondtam, hívja nyugodtan, a kutyája kóborolt arra és támadta meg a lovat, szóval szarabbul jön a ki a helyzetből. De rendes voltam, megadtam az ügyeletes doki számát, hogy inkább a kutyájával törődjön és remélem tanult az esetből.

Viszont hozzá kell tenni, felénk a legtöbb kutyás normális, múltkor jött egy vadász is, az is behívta a kutyát és megfogta, míg elmentünk egymás mellett.

Van egy mezőgazdasági telep, meg ott egy hatalmas komondor, na azt a részt inkább elkerülöm, mert amikor zárva a kapu, akkor ok, de amikor nyitva van párszor elfelejtik megkötni, és volt, hogy onnan pucolni kellett, pedig lett nekik szólva többször is. Van egy pecató a közelben és a horgászoknak is volt vele gondja.

2021. ápr. 16. 10:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!