Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogy álljak meg a lóval 4...

Hogy álljak meg a lóval 4 lábra? (egyszerre)

Figyelt kérdés

Nem nagyon szeretne alattam megállni a ló négy lábon egyszerre. Vagy még megy 1-2 lépést vagy megáll, de a hátsó lábát hátul hagyja aztán, 3-4 másodperc múlva maga alá húzza. Nem olyan régóta lovagolok, és ritkán sikerül 4 lábra megállítani. Nem csak ügetésre gondolok, de lépésből sem mindig sikerül.

A következő segítséget adom neki: (Sorrendben, az egyes segítségek átfedik egymást)

- Külső, belső szár átmozdítása.

- Combommal rázárok a nyeregre, befeszítem a derekam.

- Két alsó-lábszáramat egyszerre nem túl erősen odazárom.

Kérdéseim:

1. Mit hagyok ki?

2. Jó sorrendben adom a segítségeket?

3. Fontos az, hogy külső, belső szár, vagy mindig csak bal szár, aztán jobb szár átmozdítása szükséges?

4. A derekamat hogy kell jól megfeszíteni? Hogy írnád körül a derék megfeszítést?

5. Számít, hogy ezeket a segítségeket mikor adom? (Melyik lába van elől, stb.)

2021. ápr. 7. 14:39
 1/2 anonim ***** válasza:
Nekem úgy sikerült anno, hogy ugye a szár segítséget megadod, azzal egy időben a testsúlyt is, tehát leülsz és kicsit hátradőlsz, majd odazárod a csizmát. Eleinte nem mindig ment, de idővel ráéreztem, szerintem veled is így lesz.
2021. ápr. 7. 16:29
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy tipikusan olyan feladat, ami lentről bitang egyszerűnek tűnik, és mégsem az. Hány olyan tapasztalt lovast látni, aki állj után tükörbe néz, árnyékot les, esetleg kihajol a nyeregből és a ló lábait csekkolja... Ezt a feladatot nem csak neked, hanem a lónak is tanulnia, szoknia kell. Nekik nem fontos, hogy merre vannak a lábaik. Kérted, hogy álljon meg, megállt. Részéről be van fejezve. De egyébként mindenkori külső szárral lovagolunk felvételt, a derekad gyarorlatilag ellentart az ő mozgásának, ezzel egyidőben a testsúlyod picit hátrébb kerül (jól képzett ló alá akar mozdulni, hogy egy helyen legyen az egyensúlypontotok), két csizma lépteti a hátsó lábakat, hogy egy vonalba kerüljenek (na, ezt érezni kell nagyon). Ezek elég finom segítségek, egy alapra belovagolt ló nem biztos, hogy meg is érti. De ha megállt, nyugodtan igazítsd ki! Jelzem, a rutinos díjlovak sem azért állnak meg minden esetben négy lábra, mert pontosak voltak a segítségek, hanem, mert pontosan tudja, hogy úgyis igazgatva lesz, akkor meg inkább ő maga csinálja... Ezt is sokszor látni, ha megnézel egy-két videót. Állj, a lovas már kezdi egy kézbe pakolni a szárakat, hogy köszönjön, a ló meg még egy felet lép, hogy normális legyen a dolog..
2021. ápr. 7. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!