Egy ló az hány kilométert tud megtenni egyszerre ? Lemegy komarom eszterhomig pest megyétől ? Sportolni akarok mert figy on kene.
170 kilós embert semeddig nem visz el egyik se mert egyik lótulajdonos se fogja megengedni hogy felül a lovára.
És ekkora táv lelovaglásához kell egy minimum kondi neked is meg a lónak is ha nem csiga tempóban akarsz oda érni
Ha veszek magadnak egy lovat és ezzel a súllyal lovaglod 1 hét alatt használhatatlan lesz a lovad.
Lesántul illetve hátproblémái lesznek.
Ha hidegvérűt veszel akkor adok neki 1 hónapot mire tönkremegy a lovad.
100 kiló a max amivel egy hidegvérű lovat hosszabb távon lehet lovagolni.
170 kilóval ha felülsz egy lóra, az kb már kimeríti az állatkínzás fogalmát. Előbb talán meg kellene szabadulni attól a plusz (mininum) 70 kilótól, utána rá lehet ülni.
Kb 1 hét alatt kicsinálod a gerincét meg a lábait és akár be is darálhatod kolbásznak. Remélem csak vicc a kérdés.
Ez komoly??? Ültél már lovon??? Vagy sportolsz/tál rendszeresen valamit? Én 80 kilóval ( 30 felesleggel, előtte mozgás nélkül) mentem ki, hát b+, 5 perc séta után hányingerem volt a kimerültségtől. Szerencsétlen állatra fel sem tudnál ülni jó eséllyel. Ajánlották a hidegvérűt. Azok ugyan többet bírnak, de nem lovaglásra valók ( bár már arra is használják őket), ráadásul nagyon széles a hátuk, szerintem nem tudnád annyira széttenni a lábaidat. SZóval MINIMUM 70kg-s fogyás ( vagy még több) után lehet értelme megpróbálkozni szegény állattal.
De remélem, nem komoly a kérdés...
Ha nem tudsz lovagolni, ló legyen az a patáján ha eltűrne téged a hátán. Vszeg kamu a kérdés, de kit érdekel.
Ha ledob a lóvés gerincedet töröd ne mondd hogy a ló hibája, őt ne büntesd meg azért mert egy féreg vagy.
Maximum fogaton.
De szerintem ez egy troll kérdés. 170 kilóval fel se bírsz ülni, de a ló se tűrne meg. Magadnak meg ne vegyél lovat, mert hozzáértés nélkül mindenkinek szenvedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!