Holnap délután mennék megnézni egy eladó csikót, elméletileg az oltásai, vérvétele rendben van, valamint chippel és lóútlevéllel rendelkezik. Állatorvos ismerős is jön velem, megvizsgálja. Amennyiben úgy találjuk, hogy a lóval minden rendben van, meg tudunk egyezni az eladóval is és úgy alakul, hogy megveszem a csikót, hol/hogyan tudom a lóútlevelet a saját nevemre íratni? Milyen adatok, papírok kellenek hozzá, illetve hová, kinek kell ezeket eljuttatnom?
Minden lóútlevél hátuljában van egy sárga színű lótulajdonos nyilvántartó betétlap amit ki kell tölteni a régi és az új lótulajdonossal és utána útlevéllel együtt ezt a lapot le kell adni a Nébih-nek és ők átírják a te nevedre és az útlevél hátuljába raknak újból egy kitöltetlen betétlapot
2021. márc. 20. 09:50
2/4 anonim válasza:
Jól írja az első, plusz azért nem árt írni a lóról egy adás-vételi szerződést is.
2021. márc. 20. 10:26
3/4 anonim válasza:
Figyelj arra, hogy a lóútlevél hátsó borítólapjának a "zsebében" kell legyen egy sárga doksi, és az alá legyen írva a régi tulajdonos által. Kell természetesen adás-vételi szerződés is. Mivel a Lóútlevél iroda most személyesen nem fogad ügyfelet, ezért a lóútlevelet, a sárga doksival és a szerződés másolatával postázd el nekik (elsőbbségi, tértivevény) a Remény utcai címükre. Namármost. Ha úgy jársz, mint én, és egy Furioso-North Star boldog tulajdonosa leszel, akkor nem a Remény utcába kell postázni, hanem a Lőportár utcába. Tehát célszerű felhívni a Lóútlevél irodát, bemondani az egyébként rendkívül segítőkész hölgyeknek a lóútlevél számát, és azonnal mondják, hogy hova kell elküldeni. Nekem 1 héten belül már vissza is küldték az átírt lóútlevelet, MPL futárral.
2021. márc. 20. 18:55
4/4 anonim válasza:
apropó, segítségképpen:
Lóútlevél Iroda, Budapest, Remény u. 42/b, 1144
Telefonszám: (06 1) 316 0663,
valamint Furioso-North Star esetén (de valszeg más, magyar fajtákat is itt intéznek, meg kell kérdezni):
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!