Miért sérti a heveder a lábam?
Tegnap voltam lovagolni. Ügetést elkezdve figyeltem fel rá hogy a heveder( legalábbis gondolom az) sérti a lábam. Én ott szorítom a lovat és gondoltam azért van szóval próbáltam előrébb fogni. Próbálkoztam de nem ment mert akkor a sarkam akaratom ellenére is felemeltem a kengyelből. Lovaglás után a lábam kék volt. Szóval az lenne a kérdése hogy ez miért van? Én csinálok valamit rosszul? És ha igen mit?
Kérlek segítsetek mert félek hogy valamit nagyon elrontok és akkor eddig rosszul tanultam.
A heveder mögött kell legyen a bokád egy tenyérnyivel.
Keress olyan oktatót/edzőt aki képes kijavítani az ótvarnagy üléshibáidat.
(ne haragudj hogy így fogalmaztam, de csak ez az egy megoldás van.)
A heveder?
Azt hogyan?
A lábadnak nem is szabadna a hevederhez érnie, jóval mögötte kell lennie.
Ha a kengyelcsatra gondolsz, akkor ez ilyen sajnos. Nekem is törte bizonyos lovardai nyergeken a lábamat.
Esetleg vegyél egy saját kengyelszíjat (van olyan, aminek lent a bokádnál van a csatja) és azt használd, ha lovagolni mész.
#6 igazad van de vannak olyan elb@cott nyergek amiken nagyon durván kiálló részt hagy és nagyon durván kényelmetlen tud lenni.
Kedves kérdező, ha nem saját nyereg, akkor sajnos ki kell bírni, remélhetőleg csak egy lóra használjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!