Mi a különbség a sima heveder és a hasvédős heveder között?
Figyelt kérdés
Mármint gyakorlatban melyik a jobb? Illetve tudom hogy a hasvédő arra szolgál hogyha ugrik a ló, ne sértse meg magát. De érdemesebb hasvédőset venni vagy elég a sima, bárányszőrrel? (Ugráshoz)2020. okt. 20. 20:51
A kérdező szavazást indított:
Hasvédős heveder
Sima heveder
16 szavazat
1/9 anonim válasza:
Ez lótól is függ, hogy mennyire emeli a lábát. Kissebb ugrásokhoz nyugodtan használhatsz simát, de nagyobbakhoz már a hasvédőset ajánlanám.
2/9 anonim válasza:
80-90 cms pályán is elég egy sima heveder. 100 cm felett szokták a lábukat annyira felhúzni. Illetve, ha mezitlábas, akkor sem szükséges hasvédős.
Amatőr lovasnak jó a sima. Olcsóbb is, és hosszú idő míg eljutsz magasabb szintig (addig összegyűjtöd rá a pénzt :)
3/9 anonim válasza:
Az érzékeny lovak kis ugrásokon is felkapják a lábukat, főleg ha tapasztalatlanok. Érdemes a kicsiken is beinvitálni egyet, mert ha párszor megüti magát az rossz élmény.
4/9 anonim válasza:
Az ugráshoz minden nagy lónak kellene hasvédős heveder!!!!!!!!
Vannak akik nem raknak rá mert drága,vagy feleslegesnek hiszik,de ha lehet akkor rakj rá..........
Szerintem vegyél neki hasvédőset!
Anais255
5/9 anonim válasza:
#4 igazat adok, 3mas vagyok, de miért csak a nagy lovakra?
6/9 anonim válasza:
Mert egy póninak kevésbé érzékenyek a hasizmai mint egy nagy lónak.
Anais255
7/9 anonim válasza:
Szerintem is ló és ugrásfüggő. Kisebbhez én se tartom indokoltnak, nagyobbakkhoz viszont már jó, ha az van. Persze ha a lovad a kis ugrásokon is felkapja nagyon a lábát, akkor persze tedd rá. Amúgy ártani nem árt neki, vehetsz egyből olyat is neki.
8/9 anonim válasza:
kicsit off, bocs: Anais, ezt hol hallottad, hogy a póninak kevésbé érzékenyek a hasizmai? Nem kötözködni akarok, tényleg érdekel a válasz.
9/9 anonim válasza:
Erre a magyarázatra kíváncsi vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!