Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ló vásárlás előtt állok....

Ló vásárlás előtt állok. Érdemes így belevágnom?

Figyelt kérdés

Első lovam lenne, de nem az első ló a családban, nagyszüleimnek volt, a szüleim ennek ellenére kicsit bizonytalanok az egész terén sajnos, (nyilván nem ok nélkül, mert, hogy elveszi az időm a tanulástól, szerintük) Én lassan egy éve lovaglok, az edzőm szerint tehetséges vagyok, többször kérdezte, hogy nem akarok-e saját lovat, (persze, hogy szeretnék :D) - természetesen álmodni sem mertem róla idáig, de régebben félretettem egy nagyobb összeget el is feledkeztem róla, de most megtaláltam, és azóta tettem még hozzá. Sajnos helyünk jelenleg nincs neki, de dolgozom rajta, plusz vállaltam diákmunkát, hogy a bértartását állni tudjam (havi 50 óra) .

Olyan nálam tapasztaltabb lovasok véleményére lennék kíváncsi, akik hasonlóan kezdtek bele az egészbe, hogy ez így vállalható-e, középiskola mellett?

16F

2021. márc. 8. 12:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
22%

Sokan fogják azt mondani hogy ne,vagy jószantukbol vagy irigysegbol,nem szeretnek senkit bántani,de ez sajnos így van. Aki irigysegbol mondja,az nagyon elő tudja adni,hogy mennyire jot akar neked.mindegy.

Szerintem,ha te úgy érzed,hogy szeretned és vágysz ra,és persze megteheted,vegyél. Sok boldog percet fog okozni hidd el. Főleg ha rokon az edző,és tenyleg nem baj ha nem vagy meg profi,egy jo edző mellett minden rendben lesz. Az meg hogy hobbizasra felesleges Lovat venni🤦🏽‍♀️Nem felesleges,attól hogy te nem teheted meg,ezért nem kell mástól is megpróbálni megvonni..

2021. márc. 8. 19:36
 12/16 anonim ***** válasza:
54%

Drága 11es!

Sok örömet fog okozni neki a ló.

Kivéve ha: nem sikerül jól a vásár, és képzetlen vagy elrontott lovat vesz.

megváltozik az órarendje, az időbeosztása, és heti 3-4x tudja csak lemozgatni a például nagyobb mozgásigényű lovát.

bekólikázik a ló, vagy bármi történik vele rajta van a stressz és a felelősség, és hipp hopp egy kezeléssel már el is úszott a ló fenntartására diákmunkából összekapargatottt pénz

pár év múlva rájön, hogy amúgy nem érdekli annyira mint amennyire gondolta, mert 1 év lovaglás során még az igazi nehézségeket meg sem tapasztalta.

szívesen elmenne évente 2-3x (ha a pénz engedi) heteket nyaralni, de a lovát addig nincs ki lovagolja, csak olyan, aki nem lovagol olyan jól mint ő, az edzője pedig logikus módon pénzt kérne érte, mert rengeteg munka

És még sorolhatnám. Miért lennék irigy a kérdezőre, aranyom? Azt sem tudod hány ilyen lovas kérdésnél bátorítottam a lóra készen álló lovasokat. 1 éve lovagol, az lófing. Ha minőségi helyen lovagol 1 év alatt nagyon jól el lehet olyan szintre jutni, hogy lovat vehessen az ember, de ha csak hobbizni akar, akkor egy csomó felesleges felelősség zúdol rá. Nem lesznek szabad délutánok, ha beteg vagy akkor sem hagyhatsz ki sokat. Ha bármilyen egészségügyi gondja van a lónak, lesántul vagy akármi, egyből akár több százezer forintba is kerülhet, hobbisként persze minden meg akar majd adni a szeretett lovának.

Ugyanez lovardás ló bérlésével: Nem terhelnek a kólika költségei, ha jön az érettségi, továbbtanulás és nem lesz rá ideje esetleg vagy jobb elfoglaltságot talál egyszerűen nem fizeti tovább. Ha esik egy rohadtnagyot és eltöri a bokáját vagy bármi, ami miatt nem folytathatja (gerincsérve lesz, nem csak eséstől, hétköznapi tevékenységektől is lehet) , nem kell a ló eladásával bajlódjon, az külön procedúra ha nem elkupecolni akarja az ember.

Miért is lennék irigy rá?

2021. márc. 8. 19:51
 13/16 A kérdező kommentje:
Eleget nyaraltam már életemben, szóval ez a veszély nem fenyeget. :) Soha nem is szerettem utazni. Egyébként régebb óta érdekelt a dolog, de csak tavaly jutottam odáig, hogy bele is kezdjek. Amit nem mondtam, hogy lovasíjászatban szeretnék továbmenni. Az íjászatot a lehető legkorábban kezdtem, úgyhogy azzal nincs gondom, már csak egy saját ló kell hozzá, és összegyúrni a kettőt. Azért kell saját, mert nem hiszem, hogy bárki szívesen kitenné ilyesféle veszélynek a lovát. Egyébként nem olyan típus vagyok, aki ha meg látja a nehezét a dolgoknak, akkor otthagy csapot papot és "áhh inkábbmégse".
2021. márc. 8. 21:12
 14/16 anonim ***** válasza:
54%
Figyelj te tudod, a te döntésed. Elmondtuk a véleményünket, nem akarunk tovább győzködni, mert ez a te dolgod. A többi érv mind ott van ami ezen kívűl az utadba állhat. Ha mindezek ellenére te lovat akarsz, akkor mi úgysem tudunk meggyőzni, nem akarunk. A legjobbakat kívánom neked saját lóval vagy nélküle :)
2021. márc. 8. 21:23
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, mindenképpen átgondolom az érveiteket, alszok rá egy párat, beszélek még az oktatóval, és ezek után hozok döntést.

:)

2021. márc. 8. 21:30
 16/16 anonim ***** válasza:
29%

Ha lovasíjászat, akkor menj le nyárra Kassaihoz, ő segít összegyúrni a kettőt, meg a ló kiválasztásához is tud adni segítséget. Azt hittem te is valami ugró lovas akarsz lenni, bár hozzáteszem a versenyzés egyik sportágban sem olcsó, a lótartás meg sok kiadással jár.

Neked és a szüleidnek kell átgondolni, hogy időben pénzben mi fér bele, mert most van időd tanulni, meg bütykölni, de ha saját lovad lesz, akkor arra tutui jóval több időt fogsz és kell is fordítani, szóval vagy kevesebb idő jut a munkára vagy a tanulásra, esetleg pihenésre, a nap pedig neked is 24 óra. Meg azt is vedd számtásba, hogy 4-5 év múlva mi lesz, mert lovat hosszabb távra vesz az ember, szóval továbbtanulás, esetleges munkalehetőségek, leendő párkapcsolat ilyesmikkel is számolni kell.

2021. márc. 9. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!