Jo ez a zabla? Egy lo miert fel a lovas kezetol?
Van egy uj lovam aki szerintem nagyon felti a szajat. Lovaglas elott, a regi tulajdonosa mondta, h futoszarazzam. Egyebkent egy nagyon speed lo. ( ha szeretned , Clip My Horse-on megnezheted. Az a neve h No Fear KDW Z. Ha megnezed a videokat, mindent jobban fogsz erteni.) Neha elsiet es olyankor veletlenul egy nagyon kicsi huzasra is megall, felemeli a fejet es agaskodik. Nem akarom hackamore-al vagy poni hackamore-al lovagolni mer ha ott is van Ez a fejrangatos hiszti, nem akarok neki semmi rosszat.
Gondoltam mar arra, h ketszertortrol egyszertortre valtanek mert az nem a nyelven helyez nyomast. Most egy Kb 16mm atmeroju ketszertort oliv zablat haszalok hozza ( [link] ) de nagyon fel a kezemtol meg ugy is h hosszu szaron lovagolom. Ha tudsz segiteni vagy zablat ajanlani, azt nagyon megkoszonnem🥰
Elirtam par helyen😂
*neha elsiet es olyankor egy veletlen nagyon kicsi huzasra is megall...
Egyebkent a segedszarat meg se probalnam csak azert h latszolag tamaszkodjon mer szerintem az egyreszt csak latvany masresz ha a kezemtol fel, akkor az megrosszab ha behuzom a fejet sot meg lehet hatra is ****na magat.
Jól jegyezd meg, amit mondok:
Ha a lóval gond van elől (a szájánál, nyakánál), az azt jelenti, hogy nem lovagolod eléggé/jól csizmával.
Láttam egy felvételt egy ilyen nevű lóról (lehet hogy a szóbanforgó volt, nem tudom), látszólag a csizma elől menekült.
A segédszár csak akkor segít, ha tudod használni, és nem arra való, hogy támaszkodtasd a lovat. A támaszkodást azzal tudod elérni, ha elfogadtatod vele a csizmád, könnyű kézzel.
Nyilván érzékeny lóval van dolgod, és mivel nem nagyon bírsz vele (ha bírnál, nem kérdeznél ilyeneket), jobb lenne ha felültetnél rá egy profi lovast ( az a gond, hogy magyarországon nagyon kevés van jó lovasból, és aki annak mondja magát az ritkán az), aki elmondaná a véleményét, edzéseket tartana neke akár, amíg helyre nem kerültök. Mert sajnos nem lesz jobb, ha a szájával akarod megoldani a problémát, és egyik pillanatról a másikra nem fogsz tudni helyesen lovagolni. Ezért lenne jól, ha egy tanító ló segítene neked megtanulni csizmával lovagolni, amíg a profi lovas segít az érzékeny lovadnál.
Esetleg kar nélküli hackamore?
De egyébként én mindenképp beszélnék egy lókiképzővel, ebből is inkább egy westernessel mert ők valahogy jobban a lóra koncentrálnak, hogy neki kényelmesebb legyen és nem csak eredményre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!