Hogyan készüljünk fel a lótartásra?
Edzőm mindig azt mondja,hogy ő úgy próbál oktatni minket, hogy ha saját lovat akarunk egyszer akkor minden menjen. Én úgy érzem amit ő ilyen keretek közt át tud adni az nagyon kevés, de egyszerre sok is mert tényleg sokat tudunk már. Azon kívül, hogy őt megkérem, hogy nekem külön segítsen speciàlisabb dolgokban (mivel etessek, melyik kovács a jó stb) mit kell még mindenképp tudnom?
6 éve lovagolok,110cm-n ugrok, terepezek, mindent meg tudok oldani egy edzéshez magamtól (nyergelés stb). De ha lovat vennék nem tudnék nagyon sok mindent, nem tudom mire van szükségem amit a lovardai lovakról nem is tudom hogy na ez is kell nekik stb.
Másik edzőtől, állatorvostól, lovardavezetőtől, lovastól, akinek van sajátja, nem tudsz informálódni?
Ha nem, sajnos csak a szakkönyvek maradnak.
"mindent meg tudok oldani egy edzéshez magamtól (nyergelés stb)."
Hat én ezt kb. 1 hónap után tudtam, az oktatóm eleve úgy oktatott hogy az elejétől kezdve mindent nekem kellett csinálni. Egyébkén #1 + még több pénz. :)
bértartás, vagy otthon tartanád?
ha bértartás akkor igazából a legtöbb dolgot a lovardában megcsinálják. Én úgy gondolom, hogy minimum heti 3-szor ki kell menni a lóhoz és foglalkozni vele, nem feltétlen lovagolni akár földről való munkával. Amit mindenképp szerezz be: nyereg, nyeregalátét, kantár, kötőfék, futószár, futószárazó ostor, én javaslom még az alap ápolós cuccokat (kefék, patakaparók) ezek nem biztos, hogy kellenek, mert a legtöbb lovardában van, de jobb a saját.
Ha versenylovad lesz akkor nyilván ennél kicsit több dolog kell, de ahhoz én nem tudok mit hozzáfűzni.
A legtöbb dolog rádragadt az évek során, de ha többet is akarsz tudni, ha meglesz a lovad akkor menj ki hozzá amikor csak van időd és segíts pl az almolásában etetésében, és beszélgess mindenkivel.
Sok sikert kívánok, írj bátran ha lenne kérdésed, azt meg kérdezhetem hány éves vagy?
Tiszteletreméltó, hogy így odafigyelsz erre és nem csak belefogsz a lótartásba, azt gondolván, hogy te már úgyis tudsz mindent. Illetve, az is, hogy az edződ a lótartásra is oktat titeket, kevés ilyen edző van.
Ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan privátban. Keresztülmentem ezen én is, amikor belevágtam az otthoni lótartásba. :D
Ha nekiállnék az egészet leírni, nem férne ki egy oldalra sem.
Az alap dolgokkal szerintem tisztában vagy, hogy mi kell.
Az edződ úgy is szól, ha esetleg valami még szükséges a lónak amit te nem használtál eddig hozzá.
Illetve ha saját lovad lesz, bekerülsz a saját lovasok társaságába. Onnan is majd ragad rád, ez az, hogy mi kell a lónak stb stb.
Az alap dolgok legyenek meg mint pl. a felszerelés, ezután meg apránként mint minden lovas elkezdesz "gyűjtögetni" mert kell ez is az is amazis. És apránként bővülni fognak a lovas cuccaid, mert valahol láttad, valakinek van már vagy csak megtetszett vagy mert hasznosnak találod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!