Szabad így lovagoltatnom?
4 lovam van, és arra gondoltam hogy olyan gyermekeket szeretnék lovagoltatni akiknek nincs lehetőségük lovardában lovagolni. 2 pacin menne a lovaglás, az egyik idős és nem szívesen lovagolom, a másik pedig póni, rá nyilván nem tehénkedek :D
Ez eddig szép és jó de semmilyen papírom nincs a lovakkal kapcsolatban, ezért én büntethető vagyok?
Nekem van egy pónim, nagyobbacska, kb. 120 cm bottal, de én azért nehéz vagyok neki. Szoktam rajta ismerős gyerekeket vezetgetni, de csak úgy, hogy száron vezetem. Így több kilométert is megyünk, sétálunk a lóval a határban, dűlőutakon, erdőn, de nem engedném el a gyereket a lóval.
Én "tudok" lovagolni, de oktatni nem tudok. Ezt meg is mondom a gyereknek és a szülőnek is: ki tudja próbálni a lovaglást, vezetgetem a pónin, ha megtetszik neki, menjen el egy rendes lovasiskolába, oktatóhoz.
Sajnos én is úgy tanultam lovagolni, hogy otthon, ismerőstől. Szó se róla, fennmaradok a lovon, eljutok vele A pontból B pontba, de ennyi, és ez nem rendes lovaglás.
Szóval arra, hogy a gyerek kipróbálja, hogy tényleg fog-e tetszeni neki a lovazás, vagy csak a rajzfilmben tetszett, arra jó, amit te akarsz. De ha megtetszik neki, akkor bizony menjen el egy olyan helyre, ahol rendesen oktatnak, és szilárd, biztos alapjai lesznek, amire később tud építeni, ha akar, tud fejlődni, továbblépni. Természetesen pénzt én sem kérek, és te sem kérhetsz.
A szülő addig jófej, meg kedves, míg nem történik valami. Akkor aztán fenyegetőznek meg feljelent és hasonlók. Idegenekkel azért se jó kezdeni, mert sose tudhatod. Persze nem mindenki ilyen, de sajna találkoztam példával.
Amúgy lerakott lóra ne ültess senkit, egy ki tudja mikor lovagolt ló okozhat meglepetést még kézen vezetve is, legyen akármennyire birka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!