Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Egészséges az, ha a csikó az...

Egészséges az, ha a csikó az anyja után ugrat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az imént láttam instagrammon egy posztot amiben egy csikó (egynéhány hetes lehetett) az anyja után ugratott. Nem volt nagy ugrás, de egészséges ez a csikó számára?

Továbbá ki mikor kezdené egy csikó ugróiskoláztatását (szabadugróban)?

Válaszokat előre is köszönöm!

2021. jan. 9. 18:57
 1/3 anonim ***** válasza:
91%
Kisebb ugrások nem ártanak, és legalább a csikó ismerkedik még belovaglás előtt a rudakkal, magával ezzel a mozgással, megismeri magát. Az már más kérdés, hogy lehet még egy 1-3 hónapot várhatnának vele, de ha belegondolsz, a legelőn magában is bakolgat a ló, ugrál, tehát sokat nem árt. Csak nem kell túlzásba esni, nem kell hajtani őket ,csak ha az útjukba kerül és átmennek, vagy 1-2x hajtva. Ha nincs túltolva, hanem csak párszor ugrálnak vagy amennyiszer kedvük tartja szerintem ebből nincs gond, sőt fejlődés szempontjából jó is ha ilyen max 30 centis rudakkal ismerkedik a csikó.
2021. jan. 9. 19:02
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem tudom melyik videóra gondolst.

Ennyitől semmi baja nem lesz a csikónak. A vadonban is menne az anyukája/ménes után, vagy ha túl magad akkor hátramarad szegény. Ilyen kis korban viszont direkt nem vinném akadály közelébe. Nem szabad ráhajtani vagy kierőszakolni belőle, hogy ugorjon.

Szabadugróval/rudakkal megismertetni fejlettségtől függően 2-3 éves korban kezdeném (nyilván a földről,/alacsonyan kezdve), aztán fokozatosan haladni vele tovább.

2021. jan. 9. 21:53
 3/3 anonim ***** válasza:
40-60 centi 1x-2x nem gond, mert a természetben is vannak ekkora akadályok, pl kidőlt fa. De rendszeresen ugrattatni nem szabad. Elég 3 évesen találkoznia a szabadonugróval.
2021. jan. 10. 09:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!