Kb milyen marmagasságtól (cm) lehet megmondani, hogy lóról vagy póniról beszélünk?
Figyelt kérdés
2020. dec. 10. 13:17
1/8 anonim válasza:
140-ig póni aztán már ló.
De ezt van ahol több fele osztják tehát mini póni, póni,kis ló, nagyló.
Illetve pár centi eltérések vannak az adatokban.
2/8 anonim válasza:
150 cm a hivatalos határ a versenyeken.
3/8 anonim válasza:
Én mezőgazdaságot tanultam és ott azt tanították hogy 145cm marmagasság ig póni
5/8 anonim válasza:
De jó, hogy mindenki mást ír XD!
7/8 anonim válasza:
A póni a testfelépítése miatt póni (testhez képest rövid lábak, rövid hát nagy általánosságban alacsony mar, a nyak illeszkedésük is éltér a lovakétól) nem magasságra határozzuk meg. Persze mindig van egy úgynevezett felső vonal marmagasságban is de a tenyésztések következtében ezt néhány egyed átlépheti. De attól még ők is póninak számítanak hisz szüleik is pónik anatolómiailag is póni alkatúak. ( a pónik a takarmányt is másképp hasznosíthatják mint a lovak, de persze ezek már nagyon egyedfüggők)
8/8 anonim válasza:
Szóval SZERINTEM a kisló kifejezés sem helyes e szempontból
Amúgy Buék mindenkinek🧨🎉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!