170cm magas vagyok, mekkora marmagasságú póni a legideálisabb?
Sziasztok!
170cm magas vagyok. Ha pónin szeretnék lovagolni akkor hány cm marmagas az ajánlott? Olyanra gondolok, amelyikre felülök nem úgy nézek ki rajta mint egy óriás.
Válaszokat előre is köszönöm!
Akkor miért nem lovat szeretnél, miért póni?
Amúgy "D" típusú welsh póniról például biztos nem lógna le a lábad.
milyért nem inkább kislovon lovagolnál?
Ott vannak a huculok, fjordok , haflingik
Régen az volt a normális, ha a lovas/kiképző látta a ló hátát, a földről történő munkában ez kellett, hogy lássa az egyenességet. Persze ne tankönyvből akarj lovagolni, hanem ahogyan a lovad is és te is jól érzed magad. Ha póni kell hát legyen póni, de ha akarod nevezd kislónak.
A modern lovasvilágban az a megszokott látvány, ha egy 170 magas ember egy 170 magas Hannoverin ül, de nem kell beállni a sorba, főleg, ha nem nagydíjat akarsz lovagolni.
Még egy gondolat: Ha nem mondod hány cm a ló amin ülsz, egy átlag hobbilovas meg nem mondja, hogy 140 cm, vagy 160. Tapasztalat!
Én is kinőttem a póni korszakból, de teszek rá! Ma 125 cm-s oxert ugrattam a pónimmal, és nem erőszakoltam meg. Szoktak vele szekálni versenyen, hogy kisebb nem volt-e, de mindig csak röhögünk rajta, a póni bírja, nyilván nem fogom kicsinálni. Tiszta hülyeség divatot csinálni a ló méretéből.
Ez olyan lehet, mint amikor a lányok nem hajlandók ismerkedni alacsony pasikkal, ez is tipikus "gyakoris" rinyálás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!