Kezdőoldal » Állatok » Lovak » 170cm magas vagyok, mekkora...

170cm magas vagyok, mekkora marmagasságú póni a legideálisabb?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

170cm magas vagyok. Ha pónin szeretnék lovagolni akkor hány cm marmagas az ajánlott? Olyanra gondolok, amelyikre felülök nem úgy nézek ki rajta mint egy óriás.

Válaszokat előre is köszönöm!

#póni #idealitás
2020. márc. 20. 11:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Akkor miért nem lovat szeretnél, miért póni?

Amúgy "D" típusú welsh póniról például biztos nem lógna le a lábad.

2020. márc. 20. 11:35
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát olyan 140 centi a minimum de az már nem póni hanem kisló.
2020. márc. 20. 12:58
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Hivatalosan 148 cm-ig póni. (fajtától függetlenül annak számít) Pl. a Haflingi elég nagy, vagy a Fjord, ezek erősebb alkatú pónik és van is itthon belőlük. Ezek 140-150 cm között vannak, simán jók a magasságodhoz, bár nem tudjuk nehéz vagy-e. Sokat számít a testalkat, többet mint a marmagasság, de ez rád is igaz. Én se értem miért pónit akarsz, bár én is lovagolok pónit, de én nem így akartam csak besikerült.
2020. márc. 20. 20:25
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A magasságod a pónin azért lesz hátul ütő mert a rendes segítségeket nem fogod át tudni adni. Pl a lábad nem a has falánál lesz hanem jóval alatta a "levegőbe" e miatt vagy a hasa alá fel húzott sarokkal kellesz lovagolnod vagy a vádliddal adod a segítséget. Valamit a felső tested jobban irányítja a lovat mivel ha egy kicsit előre dőlsz már próbál alá lépni mert nincs hozzá szokva általában a pónik ahoz hogy magasabb lovas lovagolja így másabb nekik is.
2020. márc. 20. 21:49
 5/9 asdfghjklpoiuztre ***** válasza:
100%

milyért nem inkább kislovon lovagolnál?

Ott vannak a huculok, fjordok , haflingik

2020. márc. 21. 08:04
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem neked már bőven ló kell, nem póni. 160cm körüli.
2020. márc. 21. 17:41
 7/9 anonim ***** válasza:
60%

Régen az volt a normális, ha a lovas/kiképző látta a ló hátát, a földről történő munkában ez kellett, hogy lássa az egyenességet. Persze ne tankönyvből akarj lovagolni, hanem ahogyan a lovad is és te is jól érzed magad. Ha póni kell hát legyen póni, de ha akarod nevezd kislónak.

A modern lovasvilágban az a megszokott látvány, ha egy 170 magas ember egy 170 magas Hannoverin ül, de nem kell beállni a sorba, főleg, ha nem nagydíjat akarsz lovagolni.

Még egy gondolat: Ha nem mondod hány cm a ló amin ülsz, egy átlag hobbilovas meg nem mondja, hogy 140 cm, vagy 160. Tapasztalat!

2020. márc. 21. 18:41
 8/9 anonim ***** válasza:
Te már kinőttél a Póni korszakból.
2020. márc. 21. 23:54
 9/9 anonim ***** válasza:
13%

Én is kinőttem a póni korszakból, de teszek rá! Ma 125 cm-s oxert ugrattam a pónimmal, és nem erőszakoltam meg. Szoktak vele szekálni versenyen, hogy kisebb nem volt-e, de mindig csak röhögünk rajta, a póni bírja, nyilván nem fogom kicsinálni. Tiszta hülyeség divatot csinálni a ló méretéből.

Ez olyan lehet, mint amikor a lányok nem hajlandók ismerkedni alacsony pasikkal, ez is tipikus "gyakoris" rinyálás.

2020. márc. 22. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!