Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A ló meg tudja unni a terepezést?

A ló meg tudja unni a terepezést?

Figyelt kérdés

Az “köztudott”, hogy a ló egy idő után megunja, hogy pl. folyamatosan csak síkmunka van bent a pályán, ezért változatossá kell neki tenni. Menjen ki vele az ember terepre, dolgozzon vele földről, rudazzanak, stb.

Viszont arról még nem hallottam, hogy ha egy ló csak terepre jár, heti 3-4 alkalommal több órára akkor abba is bele tud unni? Mert ugyan ingergazdagabb a környezet, de a “feladat” ugyanaz.

Ilyen esetben is bele kell építeni másfajta edzéseket is?

2020. dec. 1. 19:50
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem a sík munkát unja meg, hanem hogy folyamatosan ugyanazt kell csinálnia. Értelemszerűen ez terepen is megunható.
2020. dec. 1. 19:54
 2/5 anonim ***** válasza:
19%
Ilyenkor van, hogy a ló néz, de a csikó lát.
2020. dec. 1. 20:27
 3/5 anonim ***** válasza:
24%
Felszínnék egy csikólát!
2020. dec. 1. 20:42
 4/5 anonim ***** válasza:
48%
A kalandozó magyarok lovai hogy unhatták magukat!
2020. dec. 1. 21:21
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Volt egy időszak, amikor csak terepen tudtam lovagolni. Szerintem ez megunhatatlan, de még a lónak is, ha megfelelően variálod. Általában mindig volt valami történés, vagy vadakkal, motorosokkal, traktorral esetleg más lovasokkal találkoztunk. De a munka is sokszor volt változatos, volt hogy hagytam hadd menjen a feje után, volt, hogy a közeli mezőn idomítottam, volt rohanós, tempós lovaglásunk és volt kőkeményen mászatós, volt hogy társakkal mentünk, volt, hogy át túráztunk a fél megyén. Szóval kifogyhatatlanok a lehetőségek. Persze, ha mindig ugyanarra mész, az úgy uncsi, meg ha nem kérsz a lótól semmit. Persze ugróbajnokok nem lettünk, de az tuti, hogy olyan lovam volt, ami semmitől nem félt, az átment a legkisebb és legnagyobb pocsolyán is, repülhetett fel a lába alól fácán, jöhetett kombájn, cross motoros, soha egy rossz mozdulata nem volt.
2020. dec. 2. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!