Lófelszerelések?
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, pár lófelszereléssel kapcsolatban, hogy ti milyen márkájú, típusú felszerelést ajánlanátok?
Én elsősorban a Harrys Horse, Norton, Ekkia, Equi-théme, Horses, HKM, Horka és ehhez hasonló márkákra gondoltam. Nektek mik a tapasztalataitok ezekkel a márkákkal kapcsolatban?
Vagy ezekben az árkategóriákban tudtok mást ajánlani?
Kantár: max. 40000 Ft
Kötőfék, vezetőszár (elsősorban szettben) max. 8000 Ft
Zabla: Üreges, egyszertört D zabla, vagy oliven zabla
Nyeregalátét: Max. 16000 Ft, ne legyen túl vékony,
Nyeregemelő/marvédő: max. 20000 Ft, a típust rátok bízom, nem tudom hogy melyik az, ami ebben az árkategóriában jó. Azt tudom, hogy a szivacsos nem jó.
Tudom, el lehetne menni lovasboltba, és ott érdeklődni, de azért kérdezősködök itt, mert a ti tapasztalataitok érdekelnének, hogy nektek mi az ami bevált.
Előre is köszönöm
A teljesség igénye nélkül:
kötőfék: fogyó eszköz, nem érdemes rá sok pénzt szánni, a pár ezres is ugyanolyan jó (max. ha versenyre kell valami szebb vagy nagyon érzékeny a ló bőre)
vezetőszár: itt sincs értelme nagyon drágát venni, de azért ne is a legolcsóbbat, ami elpattan fél kiló nyomástól
A kettő egyben max. 8ezerért szerintem reális ár.
nyeregemelő: valódi bárányszőr a legjobb a tesztek alapján vagy még a Winderen, viszont ha passzol a nyereg akkor az emelő beszűkíti és csak rosszat teszel a lónak! ha emelőt akarsz használni akkor a nyerget is úgy kell kiválasztani
Ez inkább 20ezer felett lesz.
Zabla: lova válogatja, hogy mit szeret
Amit leírtál az hobbira egy “normál lónak” tökéletes, de ha pl. a tiéd valamiért nem fogja szeretni akkor váltani kell. Ez kísérletezős, érdemes használtan venni a zablát pár ezerért (nyilván van olyan, ami drágább) és továbbadni, ha nem jó.
Arra figyelj, hogy ne legyen roncsolódva, ami miatt éles és felsérti a ló száját.
Kantár: a kialakítása a lényeg nem az ára!
A legolcsóbb megint csak nem jó, általában rossz minőségű a bőr (hamar tönkremegy, könnyen szakad, kényelmetlen a lónak). 15-30ezer körül már szipi-szuper anatómiai kialakítású, jó minőségű kantárak vannak
Nyeregalátét: fontos, hogy jó anyaga legyen és szellőzzön, vezesse az izzadtságot
16ezerért nyilván már jót kapsz, viszont egy nem lesz elég
Úgyhogy inkább adj lejjebb kicsit árban, de vegyél többet, mint hogy csak egy legyen.
(Ha télen kimész egymás utáni napokon vagy délelőtt és délután is, meg sem szárad addigra. Ha kimosod nem tudsz mit használni helyette. Ha valami baja lesz/eltűnik, megint csak nincs másik. Stb.)
Köszönöm szépen a választ!
Tehát a nyeregemelőt igazából nem is muszáj használni? A ló akiről szó van, átlagos/kicsit magasabb marú. Gondolom azért ez is számít.
Zablából az előző helyén is olyan volt neki, amit leírtam, tehát azzal talán nem lesz gond :)
Kantárból én is anatómiaira gondoltam, nem tudom, hogy ilyenből például egy Harrys Horse megbízható minőségű lenne?
Nyeregalátétből Harrys Horse, HKM, Equi-théme? Jó minőségűek?
Kedves válaszoló, ha esetleg van valamilyen felszerelés ami neked bevállt, nyugodtan leírhatod, szívesen meghallgatok javaslatokat konkrét márkákkal, termékekkel kapcsolatban.
Köszönöm
Nyeregből Lemetex univerzálisat néztem, használtan.
Köszönöm :)
Facebook csoportban találtam, és megtetszett, + a méretei is megfelelőnek tűnnek, de nyilván azt csak próbával lehet megmondani, hogy tényleg jó-e a lóra.
Nem nagyon ismerem a Lemetex márkát, nem is ragaszkodok hozzá. Annyi a lényeg, hogy ne legyen gagyi minőségű, de ne legyen horror ára se, bőr legyen, és vagy univerzális vagy túranyereg. Megnézem akit ajánlottál, hátha találok nála valami jót :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!