A ló megvédi a lovasát? Ha, szoros kapcsolatban vannak egymással. Vagy, inkább elmenekülne?
A ló kifejezetten nem védi meg a lovasát. Engem például sokszor segített ki ló, például egyszer majdnem elájultam mert rosszul lettem, és alám lépett a ló, így nem estem le. De alapvetően ha valami vagy valaki rám támadna a ló nem ugorna elém.
Bizonyos helyzetekben lehetnek kivételek, például túldomináns lovaknál.
Alapvetően a ló nem védi meg az embert, nem hiába "menekülő állag". A kutya ragadozó, a ló pedig préda/növényevő. A ló első reakciója az esetek többségében a menekülés. Ha védekezésképp támadna is (rúg, csíp), azt valószínűleg nem az ember megvédésére, hanem a saját maga mentésére szolgálna.
Egy átlagos ló biztos, hogy nem.
Esetleg ha van egy ménesed és vezérkanca vagy a csődör ménestagnak tart akkor van rá esély de akkor se biztos. A csikókat pl. megvédik ha épp úgy van, ha egy embert fajtársuknak tartanak akkor van rá esély hogy megfog védeni amennyire tőpe tellik, de egy átlagos ló ott fog hagyni téged a bajban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!