Milyen felszerelèseket vegyek egy olyan lónak akin nem lehet lovagolni?
Szénási, szalma, kötőfék, vezetőszár, nyalósó az alapfelszerelés
Kefék, sampon, szivacs, fésűk, esetleg patazsír, ecset a tisztításhoz
Futószár, répapálca, jutalomfalat a tanításhoz
Szúnyoghálós fejvédő, szúnyogirtó, rovarirtó nyáron
Purple spray, vagy valamilyen más fertőtlenítő, közszer az esetleges sérülések miatt
Ok, akkor egy lesejtezett ügetős kanca ínszalagszakadással. Azok okosak és a legtöbb ügető határozottan kedves, viszont szét vannak hajtva. Nagyon sajnáltam szegény csikókat, amikor a ménesből másfél évesen meghozták őket, még embert sem láttak addig, a tulaj meg a két évesek versenyein mielőbb indítani akarta, ha nem így lett, vitte másik idomárhoz. Közben meg a kötőféket sem volt szabad levenni róluk, mert utána nem lehetett rá visszarakni, olyan vad volt. :(
Na szóval. Örülök neki, hogy egyikük jó helyre került, a hátára is figyelj majd, nálunk úgy minden ötödiknek volt gondja azzal is. Négy évesen hiába számít fiatalnak, le van használva a szervezete. Amíg nem jön rendbe, semmiképpen nem fedeztetném még mesterséges termékenyítéssel sem. A sérült lábára ínvédőt tegyél majd, ha elkezdtek futószárazni.
Sok sikert hozzá!
Igen-igen , tisztában vagyok azzal hogy mi törtènik az ügetőn . Ismerősöm (aki ezt a kancát is tenyèsztette) ő nála kezdtem a lovazást anno kiskoromban, de nála szerencsèjükre a lovaknak jól vannak tartva ès a csikók is szelídek mert rengeteget van velük foglalkozva.
Ez a kanca akiről szó van ő pedig már több mint fèl ève pihent. Èn mèg csikókorában szerettem bele , de aztán felkerült az ügetőre ès èn úgymond elengedtem a lovat, de aztán törtènt a sèrülèse ès hazahozták így most engem boldogít
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!